ЄС готується почати говорити з Україною про легкі візи

Середа, 26 жовтня 2005, 21:19

Єврокомісар з питань політики сусідства Беніта Ферреро-Вальднер підтверджує намір ЄС почати переговори з Україною про спрощення візового режиму до саміту Україна-ЄС, запланованого на 1 грудня в Києві.

"Думаю, що дискусія просувається непогано: уже вчора ми одержали мандат від країн-членів (ЄС) , і маємо можливість почати роботу наприкінці нинішнього і початку наступного тижня. Ми перейдемо до переговорів до саміту 1 грудня. Зараз це можливо", - заявила вона в Страсбурзі в ході 8-го засідання міжпарламентської комісії Україна-ЄС.

За словами єврокомісара, Євросоюз "хоче зробити усе з його боку для того, щоб показати українському народові важливість нинішніх кроків".

Ферреро-Вальднер також підтвердила, що Україна одержить статус країни з ринковою економікою до саміту Україна-ЄС.

"Україна зробила великий прогрес на шляху до статусу країни з ринковою економікою. Мені здається, що в майбутньому Україна посяде місце, як країна з ринковою економікою. Рішення в цьому плані повинно бути прийняте приблизно 1 грудня. Це - гарний знак на майбутнє", - сказала вона.

Разом з тим єврокомісар висловилася за якнайшвидший вступ України до СОТ.

"Якщо Україна стане членом СОТ, вона тоді зможе більш глибоко інтенсифікуватися у світову економіку, і це буде позитивним для економічного розвитку країни. Це також допоможе перейти до переговорів про зону вільної торгівлі Україна-ЄС", - відзначила вона.

Ферреро-Вальднер дала позитивну оцінку проведенню аукціону з приватизації підприємства "Криворіжсталь" і висловилася за викорінення корупції в Україні.

Як повідомлялося раніше, Комітет постійних представників країн-членів Європейського Союзу схвалив проект мандату Європейської комісії на ведення переговорів з Україною з питань спрощення візового режиму.

Очікується, що остаточний мандат буде затверджений на засіданні Ради міністрів Європейського Союзу з загальних питань і зовнішніх зв'язків, яке заплановане на 7 листопада. Таким чином, будуть створені умови для початку переговорів між Україною і Євросоюзом з питання укладення угоди про спрощення візового режиму.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування