Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Семенюк допомагала Рудьковскому заробити на "Криворіжсталі"?

Четвер, 27 жовтня 2005, 11:08

Колишній заступник міністра промполітики Сергій Грищенко обвинуватив главу Фонду держмайна Валентину Семенюк у втручанні в збутову політику "Криворіжсталі".

Відповідні документи Грищенко пред'явив на прес-конференції, повідомляє Комерсант-Україна в четвер.

Грищенко обвинуватив Семенюк у лобіюванні інтересів компанії Transalpina, яку депутати з фракцій Народної партії, КПУ і "Регіонів України" назвали близькою до члена політради Соцпартії Миколи Рудьковского.

"Глава Фонду держмайна була проти приватизації комбінату. Ця позиція пояснюється матеріальними і комерційними інтересами низки структур, близьких до Соцпартії і до Миколи Рудьковского і Валентини Семенюк зокрема", - заявив Грищенко.

Як він розповів, з червня по вересень збутовою політикою "Криворіжсталь" колегіально керували ФДМ, Мінпромполітики і Кабмін. На підтвердження своїх слів екс-заступник міністра пред'явив низку документів.

У них Семенюк, міністру промполітики Володимиру Шандрі і міністру економіки Сергію Терьохіну пропонувалося взяти участь у відпрацьовуванні порядку реалізації металопродукції "Криворіжсталі".

Як пише газета, за чотири місяці кількість трейдерів, що продають продукцію Криворіжсталі, збільшилося з двох до тридцяти-сорока. Так, ще в травні збут продукції комбінату здійснювали компанії, що належать колишнім співвласникам "Криворіжсталі" – Leman Рината Ахметова і "Ферроінвест" Віктора Пінчука.

Відповідно до підписаного міністром промполітики і главою ФДМ плану розподілу обсягів експорту "Криворіжсталі", у вересні список трейдерів розширився до 44.

При цьому найбільші обсяги дісталися, зокрема, Leman – 40 тис. т., "Ферроінвест" - 28 тис.т., а також Trаnsаlріnа – 20 тис. т. Усього у вересні "Криворіжсталь" продала більш 441 тис. т металопродукції.

"Враховуючи те, що на кожній тонні металопрокату трейдер заробляє чистими як мінімум 40 доларів, кожна з цих компаній, у тому числі і Trаnsаlріnа, одержувала від 800 тисяч до 2,8 мільйонів доларів щомісячного прибутку", – заявив аналітик компанії R&J Investments Володимир Плотніков.

Як пише Комерсант, матеріали Грищенка слугуватимуть основою для підготовки висновку комісії Верховної Ради, що розслідує збутову політику "Криворіжсталі" у червні-жовтні 2005 року.

За словами Зарубінського, якщо в процесі розслідування Верховній Раді вдасться довести причетність Семенюк або Рудьковського до збутової політики "Криворіжсталь", буде ініційоване порушення кримінальної справи проти Семенюк.

Сама ж Семенюк, виступаючи перед Верховною Радою зі спеціальним звітом про хід підготовки продажу 93,02% "Криворіжсталі", заявила, що не має жодного стосунку до збутової політики "Криворіжсталі", а також заявила, що всі питання збуту, відповідно до документів, вирішує Мінпромполітики.

Рудьковський також заперечує будь-яку причетність до Trаnsаlріnа. "Я не знаю цю компанію, і мені не відомо, про які гроші йде мова", – заявив депутат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: