Ахметов і Пінчук лякають, що індус введе на "Криворіжсталі" касти

Четвер, 27 жовтня 2005, 11:32

У більшій частині країн на підприємствах компанії "Міттал Стіл", яка купила нещодавно "Криворіжсталь", з'являється соціальна нестабільність.

Про це в четвер пише газета "Факти", посилаючись на казахське видання "Мегаполіс" ("Мітталп Стіл" купив раніше також і казахський металургійний завод).

"У більшій частині країн, де працює "Міттал Стіл", він породжує соціальну нестабільність і викликає невдоволення в місцевого населення. Майже на всіх заводах Міттала металурги виступають проти тих умов праці, які створило керівництво, і проти низької заробітної плати", - пише "Мегаполіс".

Видання пише і про те, що на всіх заводах Міттала його підлеглі говорять про дискримінацію, яка нагадує поділ на касти в Індії.

"Працівники заводів скаржаться на зневажливе ставлення, домагання й образи з боку "вищої касти" - керівництва "Міттал Стіл", - відзначає "Мегаполіс".

"Сегодня" цитує також польську "Gazeta Zachodnia", яка пише, що "Міттал Стіл" вже оголосила про те, що найближчим часом має намір скоротити понад 40 тисяч робочих місць на своїх заводах в усьому світі.

Водночас "Сегодня" цитують депутата казахського парламенту Ерасила Абилкасимова, який повідомив, що Лакшмі Міттал має намір до 2010 року звільняти щорічно до 8 тисяч осіб з купленого ним раніше Карагандинського металургійного комбінату.

"Робітники комбінату відзначають жахливі умови праці на підприємстві, антисанітарію. Нормою стали знущання, хамство і вседозволеність щодо громадян Казахстану з боку сторонніх", - цитує газета депутатський запит Абилкасимова.

За його словами, травматизм зі смертельним результатом на підприємстві зріс більш ніж у 5 разів, аварійність збільшилася в 3 рази.

Як відомо, газета "Факти" вважається близькою до Віктора Пінчука, а "Сегодня" – Рината Ахметова, колишніх власників "Криворіжсталі".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...