Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дружини Азарова і Піскуна пішли зі збиткового бізнесу, а Стретович вже все довів

Четвер, 27 жовтня 2005, 12:11

Голова Верховного Суду Василь Маляренко стверджує, що його донька не має жодного стосунку до діяльності ТОВ "Планета інвестицій", яке нібито незаконно заволоділо контрольними пакетами акцій низки хлібопереробних підприємств.

"З травня 2005-го моя дочка не має стосунку до цієї структури. Я і моя дружина, 63-річна пенсіонерка — теж", - сказав він газеті "Сегодня", коментуючи звинувачення депутата Володимира Стретовича в тому, що компанію підтримував екс-генпрокурор Святослав Піскун і Маляренко.

Серед засновників "Планети інвестицій" Стретович називає дружину Піскуна, екс-першого віце-прем'єра Миколи Азарова, а також дочку Маляренка.

"Восени минулого року Анжеліка (дочка), подружжя Піскунів, дружина Азарова, інші заснували невелике підприємство і внесли певні кошти в статутний фонд. Через п'ять або шість місяців дочка побачила, що підприємство збиткове, безперспективне, реальної користі від нього жодної, і разом із дружиною Азарова подала заяву про вихід зі складу засновників", - стверджує Маляренко.

"Комусь вигідно кинути тінь на Піскуна, а через нього — і на інших", - додав він.

На думку Маляренка, зараз "йде боротьба за посаду генпрокурора". "Намагаються очорнити Піскуна, голову Верховного Суду, їх рідних, близьких. Нехай це залишиться на совісті тих, хто так чинить", - сказав він.

Водночас, як передає "Інтерфакс-Україна", Стретович заявив про доведеність факту причетності дружини Піскуна до ТОВ "Планета інвестицій".

"Ми вчора з комітетом виїжджали в Новоукраїнку Кіровоградської області, ця ситуація прояснилася", - заявив він.

Стретович нагадав, що раніше стверджував, що ТОВ "Планета інвестицій" "під керівництвом друга родини або сусіда Трендюка, нелегальним чином, незаконно, здійснювала оренду і практично приховала основні обігові кошти рентабельного підприємства".

"Справді підтверджую вам, що з травня місяця пані Піскун Світлана була виведена із числа засновників "Планети інвестицій", її місце зайняв Тараненко, але на момент здійснення цих дій - на вересень, жовтень, листопад минулого року - вона була в числі засновників", - підкреслив Стретович.

За його словами, сьогодні Піскун "відмовляється давати свідчення прокуратурі, і не з'являється в суди, де розглядається справа за позовом прокуратури про повернення державної власності".

"У травні, коли почався цей скандал, справді вона була виведена із засновників. Це вже доведений факт", - додав голова комітету.

Як відомо, Стретович ініціював перевірку діяльності ТОВ "Планета інвестицій". Раніше прес-служба "Планети інвестицій" спростовувала інформацію про те, що його засновниками є дружина Піскуна й Азарова.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
22:18
РФ випустила по Україні 50 балістичних ракет з КНДР, майже половина з них вибухнула в повітрі – Костін
22:13
велоспортЯрослав Попович про перемогу його команди на 4 етапі Джиро: Всі відпрацювали на 100 відсотків
21:54
Уряд змінив умови оренди держмайна на час воєнного стану: хто зможе не платити
21:44
фотоНа війні в Україні загинули ще двоє грузинських добровольців
21:27
фото"Схеми": Заступник генпрокурора живе у будинку, який куплений в 6 разів дешевше за ринкову ціну
21:09
фото7 людей постраждали від російських обстрілів на Дніпропетровщині, серед них 6-річна дитина
21:01
OpenAI запускає інструмент для виявлення діпфейків на тлі скандалів з впливом ШІ-контенту на вибори
20:38
Польща підняла в повітря винищувачі через російський літак над Балтійським морем 
20:30
відео, фотоАрмія РФ обстріляла житловий квартал Херсона, загорілись 4 будинки
20:29
Мінфін залучив понад 9 мільярдів від продажу облігацій, знизивши ставки
Усі новини...
Реклама: