У партії Ющенка список буде поряднішим, ніж у крикунів

Четвер, 27 жовтня 2005, 12:19

Рішення про створення виборчого блоку на базі партії "Народний союз Наша Україна" буде ухвалено до кінця року.

Про це в інтерв’ю "Україні молодій" заявив лідер фракції НСНУ Микола Мартиненко.

"У нас до кінця року буде щонайменше два з'їзди: один — 12 листопада, і потім ще один, на якому й ухвалюватимуться конкретні рішення щодо виборчого процесу", - зазначив він.

"Ми налаштовані конструктивно. Ми будемо виступати як консолідуюча сила з усіма партіями, з якими були під час парламентських виборів 2002 року. Пройдемо переговорний шлях, підемо на компроміс, щоб створити нормальний демократичний блок", - сказав Мартиненко.

"Я допускаю, що з кимось, може, й не вдасться. Хтось вибере шлях до активної політики, хтось — до, вибачте, політики "самовиживання". Але "Наша Україна" буде йти цим шляхом як консолідуюча сила", - додав він.

На питання, чи ідеться, про поновлення блоку НСНУ з ПРП, УНП, НРУ, Мартиненко відповів, що йдеться, зокрема, і про ці сили, але не тільки.

"Буде те, що буде. Нікого конкретно не маю на увазі, але якщо з кимось не вдасться підписати угоду, буду ставитись до цього спокійно. Але основне, що я можу констатувати, — наша партія відбулася. І ми не боїмося навіть самостійно йти на вибори. Але вважаємо за краще зробити так, щоб залучити максимум демократичних сил. Аби у 2006 році створити нормальний, структурований парламент, який буде працювати на ті цілі, які ми ставили і рік, і чотири роки тому", - зазначив він.

На питання про блокування після виборів у парламенті Мартиненко сказав, що НСНУ буде вести переговори "з тими політичними силами, які подолають 3-відсотковий бар'єр".

"Називайте хоч Комуністичну партію, хоч інші, я ще раз наголошу — без винятку. А загадувати щось конкретне наперед я не хочу", - додав він.

Мартинеко також розповів, що під час останнього засідання ради НСНУ жодного рішення щодо членів партії, звинувачених у корупції, ухвалено не було.

"Дискусії продовжаться на з'їзді НСНУ. Саме з'їзд вирішуватиме, хто буде у списку. І таким чином партія висловить своє ставлення до цих звинувачень", - сказав він.

"Що ж до, наприклад, Петра Порошенка, то він залишається заступником голови ради партії, і ніхто не ставив питання про його звільнення. Виборчий же список матимемо в грудні", - додав Мартиненко.

Він також висловив сподівання, що з точки зору подальшої роботи в політиці список буде "набагато ефективніший і порядніший, аніж, наприклад, список тієї політичної сили, яка зараз рветься до влади і найгучніше кричить".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
Усі новини...