Лазаренко незабаром повернеться і назве зрадників? У нього є плівки Мельниченка

Четвер, 27 жовтня 2005, 12:51

Лідер партії "Громада", екс-прем'єр Павло Лазаренко має намір повернутися в Україну зі США ще цього року.

Про це він повідомив у четвер делегатам Дніпропетровської обласної партійної конференції по селекторному зв'язку, передає "Інтерфакс-Україна".

У зверненні до однопартійців він заявив: "Справи проти Лазаренка не існувало, вона була сфабрикована, і я маю повне право повернутися в Україну і продовжити боротьбу".

Лазаренко також відзначив, що за час його відсутності в країні українська прокуратура передала в США 155 тис. томів обвинувального матеріалу, і йому треба було 4,5 роки для того, щоб вивчити ці документи разом з адвокатами і довести практично по всіх епізодах те, що обвинувачення були сфабриковані.

За словами лідера партії, на сьогоднішній день залишилося усього близько 4% всього обсягу матеріалу, що на сьогоднішній день залишається бездоказовим, оскільки його адвокати не можуть одержати потрібні документи з прокуратури.

Як відзначив Лазаренко, зараз до цього підключені міжнародні організації, які б могли допомогти одержати дані документи для доказу його невинності і за цим одним фактом.

Він також підкреслив, що після повернення до України має намір назвати імена "псевдодрузів", які зрадили його у важку хвилину.

Крім того, відзначив Лазаренко, він має у своєму розпорядженні записи плівок екс-співробітника держохорони України Миколи Мельниченка, з яким він неодноразово зустрічався, де записані переговори екс-генпрокурора Михайла Потебенька і колишнього президента Леоніда Кучми по дискредитації екс-прем'єра.

"Я повернуся найближчим часом на рідну Дніпропетровщину, я тут народився, починав і буду продовжувати працювати. Немає іншого виходу, немає іншої батьківщини", - сказав Лазаренко.

Як повідомлялося, засідання в суді Північного округу Каліфорнії (Сан-Франциско) у справі Лазаренка, на якому буде оголошено вирок, планується на 2 грудня цього року. Він знаходиться в США з лютого 1999 року.

В Україні проти нього було висунуте обвинувачення у фінансових махінаціях, а також у причетності до убивства депутата Верховної Ради Євгенія Щербаня і глави Української міжбанківської валютної біржі, депутата Вадима Гетьмана. У США екс-прем'єр обвинувачувався у відмиванні грошей, отриманих незаконним шляхом і переведених на закордонні рахунки в 1994-1999 роках.

В Україні Лазаренко подав до суду позови проти Кучми і Потебенька за неправомірні дії стосовно себе. За його словами, справи уже ведуться в українських судах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...