Ющенка лякають кровопролиттям

Четвер, 27 жовтня 2005, 13:46

Лідер Компартії Петро Симоненко вимагає від керівництва правоохоронних органів і СБУ запобігти провокаціям, що готуються до 6-7 листопада.

"До ЦК Компартії надійшла достовірна інформація про підготовку на 6-7 листопада 2005 року політичної провокації з боку ультранаціоналістичних сил", - заявляє в четвер прес-служба КПУ.

У заяві також говориться про формування в західних областях України "штурмових загонів озброєних молодчиків" "під егідою прихильників Ющенка та безпосереднім керівництвом голів місцевих правонаціоналістичних структур".

Мета загонів, зазначає КПУ, "дестабілізувати 6-7 листопада суспільно-політичну обстановку в місті-герої Києві".

"Проходженням по Хрещатику колон вояків ОУН-УПА й українських неонацистів зірвати 7 листопада святкування річниці Жовтневої революції - революції, що дала життя першій в історії України державності", - заявляє прес-служба.

Також Симоненко закликає "усіх киян вийти і відстояти святу київську землю, не допустити розповзання неонацистської зарази по слов'янській землі".

Компартія "вимагає від Київської міської влади не допустити, щоб ті сили, що присягали на вірність Рейху, марширували вулицями древнього Києва".

У той же час партія "заявляє, що уся відповідальність за провокації, що готуються, з боку ОУН-УПА, інших неонацистських організацій і можливе кровопролиття цілком лягає на президента Ющенка і його уряд, які і словом, і ділом заохочують поширення радикальної соціал-націоналістичної ідеології".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...