Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рибачук забув ідею про конкурси і представив нового президента УТ-1. Шевченко подав у відставку

Четвер, 27 жовтня 2005, 14:18

Голова секретаріату президента Олег Рибачук представив Віталія Докаленка як нового президента Національної телекомпанії України.

У свою чергу Докаленко заявив, що не буде піарится на своїй посаді. "Піаром займатися не буду, буду працювати", - сказав він.

Він підкреслив, що буде відкритий для колективу і готовий до співробітництва.

Доколенко також, відповідаючи на питання журналістів, відзначив, що не збирається звільняти команду, яку привів на канал віце-президент НТКУ Андрій Шевченко.

У свою чергу Шевченко заявив, що він подає у відставку зі своєї посади.

При цьому він закликав зробити те ж саме всіх інших віце-президентів з нової команди. "Адже зараз потрібно створити чисте поле для нового керівника компанії, який приходить з дуже амбітними планами", - сказав він.

"Окремо я звертаюся з такими словами до всіх віце-президентів, які в останні роки робили і говорили ті речі, які несумісні з логікою влади", - зазначив Шевченко.

За п’ять хвилин до того, Докаленко висловив бажання залишити Шевченка для подальшої роботи на НТКУ і повідомив, що запросив на роботу Віктора Павлюка.

На це Шевченко відповів: "Я дуже вдячний Докаленку за пропозицію працювати у форматі тріумвірату, але скажу щиро, що вважаю це не найбільш ефективним рішенням. Адже в компанії на зміну тій безвідповідальності, яка була, має прийти персональна відповідальність".

У свою чергу Рибачук висловив сподівання, що Шевченко залишиться працювати на каналі, хоча він вважає "відставку попереднього керівництва після приходу нової команди нормальною процедурою".

Церемонія представлення пройшла на 10-му поверсі будівлі НТКУ. На першому поверсі близько 30 працівників телекомпанії при проході Рибачука скандували "Ганьба", оскільки їх не пустили на церемонію.

Журналістів, що прибули висвітлювати церемонію, пустили в будинок тільки після того, як вони звернулися з особистим проханням до Рибачука.

Докаленко працює головою правління "Телеканалу "Тоніс" з червня 2003 року.

Як відомо, Рибачук обіцяв провести конкурс концепцій перетворення УТ-1 в громадське телебачення, переможець якого і мав очолити канал. У результаті перемогли програми Андрія Шевченка і Олександра Ткаченка, однак ні той, ні інший не були призначені Ющенком на посаду президента НТКУ.

Місце керівника УТ-1 було вакантним з 8 вересня. У цей день глава держави звільнив Тараса Стецьківа з цієї посади.

Днями президент Віктор Ющенко зустрічався з імовірними претендентами на посаду глави НТКУ, серед яких, окрім Докаленка, були віце-президент НТКУ Андрій Шевченко, колишній заступник голови Держкомітету телебачення і радіомовлення України Віктор Павлюк, Тарас Аврахов і Олександр Ткаченко.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування