Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Березовський ще раз "допоможе демократії" і зніме Ющенка

Четвер, 27 жовтня 2005, 16:19

"Фонд гражданских свобод" Бориса Березовського має намір виділити 100 тисяч доларів кінокомпанії "Дрім Скенер" на зйомку документального фільма про отруєння Віктора Ющенка.

Про це в четвер заявив директор фонду Олександр Гольдфарб, повідомляє Ліга.

За словами Гольдфарба, автором картини буде російський режисер Андрій Нєкрасов, який свого часу зняв документальний фільм "Недовіра" про вибухи будинків у Москві.

Таким чином, зазначив Гольдфарб, автори цього фільму вирішили продовжити розслідування резонансних справ в Україні, зокрема, стосовно отруєння Ющенка та убивства Георгія Гонгадзе.

У той же час Гольдфарб зауважив, що фонд Березовського не збирається яким-небудь чином брати участь у справі про отруєння Ющенка, яку розслідує Генпрокуратура.

"Ми бачимо перспективу, слідча група працює не на страх, а на совість", - зауважив Гольдфарб стосовно справи Гонгадзе.

"А що відбувається зі справою з розслідування отруєння Ющенка - нам не відомо, нам не зрозуміло, і багато хто не розуміє, що тут відбувається", - додав він.

У той же час Гольдфарб зазначив, що свою діяльність в Україні фонд, штаб-квартира якого знаходиться в Нью-Йорку, почне з програм, присвячених парламентським виборам 2006 року.

Зокрема, він оголосив конкурс проектів, спрямованих на "участь громадянського суспільства у виборах", - повідомляють "Новости Украина".

Фонд має намір вручити одноразові гранти розміром від 5 до 20 тисяч доларів на загальну суму від 500 тисяч до півтора мільйонів доларів.

Гроші для громадських організацій і електронних ЗМІ будуть витрачені на моніторинг виборів, акції зі збільшення явки на виборах, в основному серед молоді, просування соціально вагомих тем, а також організацію "змагальних виступів кандидатів у ЗМІ і перед виборцями".

Під кінець Гольдфарб з приводу особистості Березовського зауважив, що його демонізація є проявом антисемітизму російської влади і спробою відвернути "чернь від економічних і політичних процесів, як це у свій час зробили із Сахаровим та Солженіциним", повідомляє Обком.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...