Безсмерний створює Помаранчевий блок і заочно домовляється з Тимошенко

Четвер, 27 жовтня 2005, 18:26

Голова ради партії "Народний Союз Наша Україна" Роман Безсмертний вважає ідеальним форматом для участі в парламентських виборах 2006 року коаліцію, яка склалася під час помаранчевої революції.

"В тому числі це СПУ Мороза і Партія промисловців та підприємців Кінаха", - заявив він в інтерв’ю "Високому Замку", повідомляє його прес-служба.

При цьому він зауважив, що мінімумом є формат блоку Ющенка "Наша Україна" на виборах 2002 року. "А максимумом є формат Помаранчевої революції. Формат лідерів революції", - сказав він.

Безсмертний повідомив, що на вчорашній президії ухвалено рішення про ведення переговорів з УНП, НРУ, ПРП, ПППУ та підприємців та КУН.

"Парламентські вибори дуже відрізняються від президентських, тому більшість партій будуть йти окремо. Але немає ніякої трагедії, якщо парламентська коаліція буде формуватись після виборів", - сказав Безсмертний.

За його словами "наступного року хто виграє на виборах, той і буде пропонувати прем’єра". Безсмертний також висловив переконання, що "партія Ющенка стане лідером парламентських перегонів".

На питання журналістів, що буде, якщо Тимошенко стане прем’єром, він відповів: "Тоді мене в цьому уряді не буде".

Водночас він повідомив, що попросив командирів Майдану Володимира Філенка і Тараса Стецьківа запросити Юлію Тимошенко на Майдан.

"Як би я особисто не ставився до Юлії Тимошенко, я визнаю, що вона серйозний гравець на політичній карті. Я попросив Володимира Філенка та Тараса Стецьківа, щоб вони переговорили з Тимошенко на предмет її присутності на Майдані 20 листопада", - сказав Безсмертний.

"На трибуну мають вийти усі, незважаючи на те, хто кому яких дурниць наговорив. Революцію зробили люди. Ті, хто стояли не сцені, мають служити українському народу", - сказав він.

Безсмертний також сказав, що не збирається поривати зі своїми соратниками, які були звинувачені в корупції.

"Я належу до тих людей, хто не буде здавати своїх соратників. Вони мають ухилитися від бруду або скинути його. Я не можу відштовхнути людей, з якими ми пройшли дуже складні часи і серйозні випробування. Це те ж саме, як зрадити друга-афганця", - наголосив він.

На запитання журналістів, "наскільки Порошенко і Жванія інтегровані сьогодні в партійний процес?", Безсмертний відповів, що в середу вони були на президії ради партії і разом обговорювали структуру штабу.

Голова ради партії не відповів на запитання щодо першої п'ятірки виборчого списку "Народного Союзу Наша Україна", зауваживши, що "передчасно називати якісь прізвища".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...