Партія Ющенка кладе в бюджет по 300 тисяч щомісяця

Четвер, 27 жовтня 2005, 19:03

Партія "Народний союз Наша Україна" платить щомісяця податків на суму 300 тисяч гривень.

Про це повідомив під час зустрічі з журналістами у Львові голова ради партії "Народний Союз Наша Україна" Роман Безсмертний, повідомляє прес-служба партії.

"Коли ми почали організовували партію, я поставив завдання, щоб усі розрахунки в партії були прозорими. Тільки податків партія на місяць сплачує близько 300 тисяч гривень", - сказав він.

"Всі наші працівники офіційно працюють в партії і фінансуються прозоро", – підкреслив він.

При цьому Безсмертний зауважив: "Коли ми пішли в питаннях фінансування по такій схемі, ми зрозуміли, чому для політичних партій України "світлі" схеми є неможливими".

За його словами, "всі партії, крім "Народного Союзу Наша Україна", сидять на "чорній касі", оскільки законодавство України до кінця не регулює питання про фінансування партій".

"Ми свідомо пішли шляхом прозорого фінансування, оскільки хочемо започаткувати саме такі принципи роботи", сказав голова ради партії.

Роман Безсмертний сказав, що не готовий зараз ще назвати точну цифру – "суму грошей, яка піде на парламентську кампанію "Нашої України".

"Ця цифра буде регламентована законодавством. Зараз завершується розробка стратегії і тактики кампанії, потім буде складено план-графік, а після цього – відповідний кошторис", - зазначив він.

На запитання журналістів щодо партійних внесків членів "Нашої України" Безсмертний відповів, що згідно з рішенням президії ця сума становить не менше одної гривні на місяць з кожного члена партії.

Також Безсмертий запевнив, що гроші громадської організації "Наша Україна", які надійшли на рахунки під час Помаранчевої революції, не будуть використовуватися на виборчу кампанію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування