Порошенко вважає, що Зінченко зірвався

Четвер, 27 жовтня 2005, 20:10

Екс-секретар РНБО Петро Порошенко вважає, що в разі об'єднання команд, які стояли на Майдані, не має бути попередніх умов, і все має бути "з чистого листа"

Про це він заявив в ефірі телеканалу НТН в четвер ввечері.

"Я впевнений, що команди якщо об'єднаються без будь-яких додаткових умов, ситуація лише покращиться, і команди лише посиляться. Не треба умови, що той буде прем’єром, а той буде секретарем РНБО. Чи той буде, чи того не буде. Я впевнений, що ми маємо продемонструвати здатність об'єднуватися", - зазначив він.

Він зазначив, що головною умовою відновлення старої команди є блокування "з чистого листа".

Порошенко також підкреслив, що хотів би, щоб було припинено перетворювання того, що відбулося в вересні "у особистий конфлікт між Порошенком і Зінченком".

"Не існує цього конфлікту. Мені просто шкода Зінченка. Він просто перепрацювався, перевтомився, перевантажився і зірвався", - зазначив він.

В той же час на питання, чи буде об'єднання майданової команди, коли він сам, Третьяков і Мартиненко подали до суду на Зінченка, а Жванія говорить, що Тимошенко мала причетність до отруєння Ющенка, Порошенко відповів:

"Факт подачі до суду означає лише те, що людина хоче довести істину через суд. Це абсолютно цивілізована норма спілкування між політиками, якщо вони не знаходять порозуміння".

В той же час він додав, що "політика, який суд програє, суспільство не повинно сприймати, бо ця людина, яка програла суд, або твердження якої не знайшли підтвердження у судовому засіданні, повинні перестати вірити, бо ця людина просто бреше".

Він також назвав приреченим союз з людиною, в разі якщо суд доведе, що вона бреше. "Ця людина є безвідповідальною і цей союз приречений", - сказав Порошенко.

На питання, що в разі, якщо Порошенко буде миритись, то це буде лише Тимошенко, Порошенко відповів:

"Я буду миритися не з особистостями. Заради України, бо мова йде про інтереси держави, про її міжнародний імідж про довіру людей і очікування людей. І їх очікування не були виправдані, бо був створений штучний конфлікт. Який перешкоджав реалізації ідей майдану.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування