Матвієнко попередив, що блок Тимошенко може стати незаконним

Четвер, 27 жовтня 2005, 21:15

Голова Української республіканської партії "Собор" Анатолій Матвієнко у відкритому листі до голови Юлії Тимошенко повідомляє, що ХV позачерговий з'їзд "Собору" 22 жовтня було зірвано.

"Те зібрання, яке пройшло в Будинку архітектора, не може вважатися з'їздом, оскільки воно розпочалося і відбувалося з найгрубішими порушеннями законодавства, статутних норм і велося у присутності менше ніж половини делегатів", - зазначено в документі.

При цьому автори листа заявляють, що "політична відповідальність за такий розвиток подій лягає певною мірою на керівництво партії "Батьківщини", яка своїми діями заздалегідь підштовхувала членів союзницької партії на очікуваний результат".

В УРП "Собор" викликає тривогу й "інформація про переговори, які від імені "Собору" ведуть з вами голова ради старійшин партії Лук'яненко та колишні члени центрального проводу "Собору", оскільки їх повноваження було припинено 22 жовтня рішенням центральної ради".

Автори документа наголошують: "можливість укладання цими особами якихось політичних домовленостей може гарантувати у майбутньому нелегітимність Блоку Юлії Тимошенко в цілому й стати підставою для порушення питання про зняття списку блоку з реєстрації".

Прес-служба УРП "Собор" повідомляє, що "повноваження вести від імені партії політичні переговори мають, за дорученням Центральної Ради, окрім голови партії Матвієнка, його заступники Бондар, Стріха та Яковина, а також керівник парламентської групи УРП "Собор" Ситник".

У листі також звертається увага, що "УРП "Собор" залишається відкритою до політичних переговорів про умови можливого блокування на виборах 2006 року та постійно веде їх.

Як повідомлялося, 20 вересня Матвієнко заявив, що складає з себе повноваження глави УРП "Собор" та виходить із її лав. 3 жовтня прес-служба партії розповсюдила повідомлення про те, що за рішенням Центральної ради партії Матвієнко залишається лідером Української республіканської партії "Собор".

22 жовтня XV-й з'їзд УРП "Собор" обрав тимчасовим виконуючим обов'язки голови партії Лук'яненка. З'їзд також прийняв рішення про участь у парламентських виборах 2006 року у блоці з Тимошенко.

Водночас Матвієнко наполягав на створенні єдиного блоку національно-демократичних сил для спільної участі у виборах-2006 з УНП та НРУ. Він заявив, що не визнає рішення XV-го з'їзду і звинуватив "Батьківщину" у розколі УРП "Собор".

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування