Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Семенюк працюватиме 25 років, незважаючи на механізми Тимошенко

П'ятниця, 28 жовтня 2005, 10:32

Голова Фонду державного майна Валентина Семенюк заявляє, що рішення про продаж металургійного комбінату "Криворіжсталь" було "політичним рішенням" екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

"Це було політичне рішення безпосередньо Юлії Тимошенко під час перебування її прем'єром", - сказала Семенюк в інтерв'ю тижневику "2000".

На питання, чи змогла б Україна "справитися з комбінатом", голова ФДМ відповіла: "Могла (держава). І могла прекрасно".

Водночас, "Юрій Єхануров, будучи губернатором, сказав, що проти приватизації "Криворіжсталі". "І це була його принципова позиція", - додала вона.

"Але тут уже були запущені такі механізми, які не давали можливості зупинити процес", - відзначила голова Фонду держмайна.

"Але головне – що всі побачили умови конкурсу. І реально зрозуміли: якщо компанія не буде виконувати інвестиційні зобов'язання, то потім піде процедура повернення", - підкреслила Семенюк.

"Якщо не будуть виконувати зобов'язання, то і не п'ять, а десять (разів ще продам "Криворіжсталь")", - підсумувала Семенюк.

Вона також зазначила, що "не випадково на сесії Верховної Ради сказала щодо "Криворіжсталі": "Ви не хвилюйтесь. Контроль там на 25 років".

"Так що бачите, скільки років я ще хочу працювати у Фонді. І я буду контролювати дуже жорстко кожен абзац документів", - підкреслила Семенюк.

Як відомо, 24 жовтня конкурс з придбання "Криворіжсталі" виграла компанія Mittal Steel, запропонувавши за комбінат 24, 2 мільярди гривень.

"Новости Украина"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування