"Арселор" сказав, чому не купив "Криворіжсталь"

П'ятниця, 28 жовтня 2005, 11:50

Учасник аукціону з приватизації "Криворіжсталі" компанія "Арселор" називає конкурс прозорим і чесним, але остаточну ціну комбінату – зависокою.

Про це заявив керівник "Арселору" Ґі Долле, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Коментуючи підсумки конкурсу, він також не виключив можливості інвестування в українську економіку в майбутньому: "Україна, в плані інвестицій, відкриває чимало можливостей, але є також і значним ризиком".

"Позитивний аспект полягає у тому, що Україна має власні поклади руди і добре розвинену металургійну промисловість", - зазначив Долле.

"Але, з іншого боку, Україна протягом наступних 12 місяців має вступити до СОТ і тоді постане ризик значного збільшення експорту з України до Європи, а це посилить конкуренцію", - додав керівник "Арселор".

Зокрема, він зауважив, що "Україна сьогодні виробляє 40 мільйонів тон сталі на рік і експортує три чверті своєї продукції".

У той же час Долле додав, що компанія "Арселор", попри поразку в Україні, планує інші придбання у Європі та Китаї.

Як відомо, "Криворіжсталь" було продано у понеділок компанії "Міттал Стіл" за 24,2 мільярда гривень.

Компанія "Арселор" брала участь у конкурсі разом з "Індустріальним союзом Донбасу". Остання пропозиція від ІСД складала 24,1 мільярди гривень. "Арселор" є другою найбільшою у світі компанією-металовиробником.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News