Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Контракт з Ільїчивським портом, яким гордився Червоненко, зупинили

П'ятниця, 28 жовтня 2005, 11:59

Міністерство транспорту і зв'язку вирішило розірвати договір про спільну діяльність між Ільїчівським портом і приватним підприємством "Укртрансконтейнер", яке контролює Національна контейнерна компанія.

Як повідомили "Українським новинам" у прес-службі міністерства, Мінтрансзв’язку домовилося з Національною контейнерною компанією про проведення відкритого конкурсу на вибір інвестора для розвитку контейнерного терміналу "Ільїчівського морського торговельного порту".

Крім того, будуть прописані прозорі умови залучення інвестицій у проект розвитку контейнерного терміналу, у тому числі точні обсяги інвестицій і доходів, які одержить держава в особі порту, терміни залучення інвестицій, умови використання майна порту, що залишиться в держвласності.

Мінтрансзв’язку запропонував НКК надати документи, що підтверджують внесення першого траншу інвестицій у рамках договору про спільну діяльність між портом і "Укртрансконтейнером", що буде враховано при розгляді інвестпропозицій і визначенні переможця конкурсу.

Ільїчівський порт і "Укртрансконтейнер" 22 червня підписали договір про спільну діяльність по збільшенню пропускної здатності контейнерного терміналу порту до 4 млн TEU на рік, для чого передбачається інвестувати в розвиток інфраструктури порту 495 млн доларів до кінця 2014 року.

На початку жовтня проти цього договору виступили профспілки Ільїчівського порту, водночас працівники контейнерного терміналу підтримали договір.

Як відомо, раніше екс-голова СБУ Олександр Турчинов звинувачував екс-міністра транспорту Євгена Червоненка в передачі контейнерного терміналу Ільїчівського порту приватній структурі. Червоненко це заперечував.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування