Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ розбереться, як у Кузьмука збили літак

П'ятниця, 28 жовтня 2005, 12:18

Військовий суд Київського гарнізону скасував постанову Генпрокуратури про закриття справи по факту катастрофи над Чорним морем літака ТУ-154 російської авіакомпанії "Сибір".

Про це заявив представник авіакомпанії "Сибір", повідомляють у п'ятницю Українські новини.

Суд прийняв таке рішення за позовом даної компанії, 19 жовтня.

За словами представника компанії, таким чином Генпрокуратура зобов'язана відновити розслідування цієї справи як тільки одержить рішення суду.

Представник компанії повідомив, що Генпрокуратура закрила справу про катастрофу ТУ-154 20 вересня 2004 року в зв'язку з відсутністю складу злочину в діях чиновників Міноборони та інших відповідальних осіб.

На його думку, таке рішення суду означає, що Генпрокуратура провела попереднє розслідування необ'єктивно і халатно, не з'ясувавши всіх обставин справи.

Катастрофа ТУ-154 авіакомпанії "Сибір" над Чорним морем відбулася 4 жовтня 2001 року.

Як повідомлялося, у грудні 2004 року Україна виплатила Росії 7,8 млн. доларів для надання допомоги російським громадянам-родичам загиблих у катастрофі.

Крім того, у листопаді 2003 року Україна виплатила Ізраїлю 7,5 млн. доларів компенсацій (101 родич 40 загиблих громадян Ізраїлю одержав у середньому по 200 тис. доларів).

У жовтні 2002 року російський літак ТУ-154 авіакомпанії "Сибір", який слідував з Тель-Авіва до Новосибірську з 78 людьми на борту, упав у Чорне море після влучення ракетою С-200, запущеної під час навчань українських військ протиповітряної оборони.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування