Антимонопольний комітет "підтискає" UMC та "Київстар"

П'ятниця, 28 жовтня 2005, 12:44

Антимонопольний комітет України рекомендує скасувати плату за з'єднання операторами мобільного зв'язку UMC та "Київстар".

Про це заявила головний спеціаліст відділу дослідження ринків зв'язку АМК Лариса Сотник, повідомляє в п'ятницю Ліга.

У 2001 році UMC та "Київстар" установили для своїх абонентів плату за з'єднання в розмірі 0,27 грн. У той же час, у певних категорій цих операторів плата за з'єднання відсутня.

Раніше АМК звертався до компаній з вимогою надати інформацію, що підтверджувала б правомірність установлення плати за з'єднання "і, головне, розрахунки, чому 27 копійок і в однієї і в іншої компанії".

Проте представники компаній не надали Антимонопольному комітету розрахунків і обґрунтувань, які б підтверджували правомірність установлення плати за з'єднання.

Голова АМК Олексій Костусєв заявив, що Комітет розгляне питання про порушення справи проти компаній у зв'язку з ненаданням ними інформації в повному обсязі.

За його словами, "крім розпливчастих запевнень у тому, що плата встановлена вірно, ми нічого не одержали".

Костусєв пояснив, що "якщо Комітетом буде порушено дану справу і встановлено порушення з боку компаній, для "Київстару" та UMC це буде чревато стягуванням штрафу в розмірі 1% від річного виторгу".

На думку фахівців АМК, те, що інші компанії, які працюють на цьому ринку, не установили плату за з'єднання, свідчить про те, що для невеликих компаній відсутність такої плати є істотним чинником забезпечення попиту на свої послуги і зміцнення своїх позицій на ринку в умовах конкурентної боротьби з потужними операторами.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування