Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенка обжене Янукович і Тимошенко, а вибори сфальсифікують?

П'ятниця, 28 жовтня 2005, 14:31

Найбільшу кількість голосів виборців на парламентських виборах може набрати Партія регіонів Віктора Януковича.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Українським інститутом соціальних досліджень, повідомила в п'ятницю директор інституту Ольга Балакірєва.

Так, згідно з даними опитування,

за Партію регіонів готові проголосувати 20% опитаних,

за Блок Юлії Тимошенко - 13,8%,

за НСНУ - 12,3%.

8,9% опитаних готові віддати свої голоси Соціалістичної партії України,

6,7% - Комуністичної партії України,

5,2% готові проголосувати за Народний блок Литвина і

3% - за Блок Наталії Вітренко.

Дві третини (66%) респондентів впевнені, що візьмуть участь у виборах, 17% - вважають, що швидше за все візьмуть участь у виборах. Скоріше не будуть голосувати або точно не будуть голосувати - 11%, вагалися з відповіддю - 6%.

Найвищий рівень політичної активності спостерігається в західних регіонах. Там впевнені, що будуть голосувати 84% опитаних, у Криму - 56%, на Сході й у Києві - по 59% опитаних.

Відповідаючи на питання про підтримку блоку, який, можливо, очолить колишній президент Леонід Кучма, тільки 1% опитаних відповіли, що підтримають цей блок і 1% вважає, що, швидше за все, підтримає. 75% точно не будуть підтримувати такий блок і 12% - швидше за все не підтримають.

Крім того, більшість опитаних упевнені, що результати парламентських виборів будуть сфальсифіковані.

18% опитаних упевнені в цьому, 40% вважають, що, швидше за все, вибори будуть сфальсифіковані.

Водночас 19% вважають, що швидше за все фальсифікацій не буде, 5% - впевнені, що фальсифікацій точно не буде.

Серед осіб, які представляють гілки влади в Україні, найвищий рівень довіри в президента Віктора Ющенка (цілком довіряють 16% респондентів, скоріше довіряють, ніж не довіряють - 28%, не довіряють - 23%, 25 % - повністю не довіряють). Голові Верховної Ради Володимиру Литвину висловили довіру 46% опитаних громадян, прем'єр-міністру Юрію Єханурову - 39%.

Як сказала Балакірєва, найбільше в Україні довіряють Збройним Силам України (59%, з яких 17% опитаних цілком довіряють та 42% швидше довіряють, ніж ні) і засобам масової інформації (понад 50%).

Опитування проводилося з 7 по 15 жовтня 2005 року у всіх областях України, Криму і Києві. Було опитано 2117 респондентів віком від 18 років і більше. Похибка складає 2,16%.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування