Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Судді відреклись від "жирної" зарплати

П'ятниця, 28 жовтня 2005, 15:39

Прес-служба Конституційного суду спростовує інформацію депутата Юрія Кармазіна про те, що зарплата суддів становить 51 тисячу гривень щомісяця.

"Надана народним депутатом Юрієм Кармазіним інформація щодо оплати праці суддів Конституційного Суду не відповідає дійсності", - говориться в повідомленні прес-служби суду.

Раніше в інтерв’ю Кармазін зокрема сказав, що "розрахункові зарплати справді, сягають 51 тисячі гривень. Таким чином у нас на суддю в Конституційному суді припадає майже мільйон гривень на рік…". При цьому він помилився з останньою цифрою, оскільки вона складає лише 612 тисяч.

У прес-службі Конституційного суду "Українській правді" відмовились назвати суму зарплат суддів, порадивши звернутись з офіційним запитом.

Водночас 11 жовтня Конституційний суд визнав конституційним призначення суддям, держслужбовцям, дипломатам, депутатам, працівникам прокуратури, пенсії у розмірі 90% заробітку, тоді як більшість пенсіонерів, отримують пенсію в розмірі один відсоток заробітку за рік роботи.Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування