Ющенко вмовлятиме депутатів здійснити його мрію

П'ятниця, 28 жовтня 2005, 18:42

Президент Віктор Ющенко найближчим часом планує звернутися до керівників парламентських фракцій із проханням об’єднатися навколо вирішення питання вступу України до СОТ.

Про це він сказав під час засідання Ради національної безпеки і оборони у п’ятницю, повідомляє прес-служба президента.

Говорячи про перспективи членства України в СОТ, Ющенко висловив упевненість, "що в грудні питання членства України в СОТ може бути позитивно вирішене на користь України" в разі, якщо Верховна Рада терміново внесе необхідні зміни до законодавства.

Ющенко також зазначив, що сподівається на якомога меншу політизацію цього питання і переведення його в площину винятково державних інтересів.

На засіданні РНБО також йшлося про недосконалість судової системи, часто неефективний підбір кадрів, відсутність реального механізму притягнення суддів до дисциплінарної відповідальності, корумпованість системи виконання судових рішень.

Щодо діяльності органів прокуратури, промовці критикували нинішню ситуацію, коли прокуратура має право втручатися в судовий процес, хоча й не є об’єктом цивільних чи господарських судових відносин.

Міністр юстиції Сергій Головатий, присутній також на засіданні, зазначив, що після набуття чинності 1 січня 2006 року конституційної реформи, коли Генпрокуратура отримує функцію загального нагляду, "буде повністю підірвано інституційний обов’язок судової влади", що призведе до інституційної розбалансованості і стане загрозою національній безпеці.

У зв’язку з цим міністр економіки Арсеній Яценюк нагадав про рекомендації Європейської Комісії щодо неприпустимості дублювання правових норм у Цивільному та Господарському кодексах і доцільності скасування Господарського кодексу.

Крім того, Європейська Комісія, нагадав міністр, "серйозно порушила питання" щодо майбутньої функції загального нагляду Генеральної прокуратури.

Сам міністр оцінив її як таку, що "суперечить європейським конвенціям і загальним підходам функціонування Генеральної прокуратури".

Завершуючи обговорення, президент доручив внести зміни та доповнення до редакції рішення РНБО з урахуванням пропозицій, висловлених учасниками та запрошеними до участі в засіданні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
21:57
оновленоУ частині областей оголошували повітряну тривогу. У Конотопі та Сумах чули вибухи
21:39
В порту на Одещині росіяни знищили агропродукцію, яка направлялась до Азії та Африки
21:36
Через російський обстріл передмістя Херсона загинула літня жінка
Усі новини...