Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тепла старість у депутатів почнеться через півтора роки

П'ятниця, 28 жовтня 2005, 19:12

Президент Віктор Ющенко пропонує відкласти до 1 січня 2007 року введення в дію змін до закону "Про статус народного депутата" щодо встановлення пенсії парламентаріям.

Про це говориться в пропозиціях глави держави до даного закону, який він повернув у парламент 27 жовтня, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, 6 жовтня Верховна Рада внесла зміни в закон, що стосуються нарахування пенсії, яка складе 80% місячної заробітної плати нині працюючого парламентарія.

За дані зміни проголосували 309 депутатів з 398, що зареєструвалися в залі. У випадку підписання президентом, закон мав набрати сили з дня опублікування.

Ющенко пропонує парламенту підтримати норму про вступ у силу цього закону з 1 січня 2007 року. Президент вважає, що зміни до даного закону не можуть бути підписані у зв'язку з тим, що його положення не відповідають нормам Конституції і Бюджетного кодексу.

У законі, що був представлений Ющенку на підписання, пропонується при нарахуванні і перерахунку пенсій депутатам враховувати всі складові заробітної плати працюючого депутата без обмеження граничного розміру пенсії, а також суми заробітку, з якої будуть нараховуватися страхові внески на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.

Крім того, у випадку зміни розміру заробітної плати працюючих депутатів передбачається ввести перерахунок призначеної раніше суми.

У пропозиціях до даного закону Ющенко наполягає на тому, що введення подібних змін обумовить збільшення бюджетних витрат на пенсійне забезпечення даної категорії осіб (при цьому при перерахунку пенсії колишнім депутатам до заробітної плати можуть бути включені доходи, що фактично не виплачувалися на період призначення пенсії).

Відповідно до попередніх розрахунків Кабінету міністрів, ці зміни обумовлять додаткові витрати бюджету в 2005 році - 20,7 млн. гривень, у 2006 році - 124,1 млн. грн., відзначає президент.

Як говориться в президентських пропозиціях, у зв'язку з цим, введення закону може привести до розбалансування бюджету, тим самим будуть порушені вимоги Конституції і бюджетного кодексу, у яких позначене прагнення держави до збалансованості бюджету.

Крім того, відзначає президент, закон у частині визначення дати вступу в силу не відповідає ст.27 Бюджетного кодексу, відповідно до якої закони, що впливають на формування видаткової частини бюджетів, повинні бути офіційно оприлюднені до 15 серпня року, який передує плановому.

У іншому випадку норми відповідних законів, що впливають на формування видаткової частини бюджетів, застосовуються не раніше початку бюджетного періоду, який слідує за плановим, говориться у вето.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запустили ракети: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
Усі новини...