Єхануров запевнив, що "Криворіжсталь" не вміє літати

Субота, 29 жовтня 2005, 11:09

Прем'єр-міністр Юрій Єхануров заявляє, що кошти за пакет акцій мет комбінату "Криворіжсталь" можуть бути виплачені Україні одним платежем.

Відкриваючи засідання Кабінету міністрів у суботу в Києві, прем'єр відзначив, що раніше передбачалася виплата двома траншами по 50%.

"Зараз іде переговорний процес. Можливо, оплата буде одною сумою", - цитує прем'єра "Інтерфакс-Україна".

Єхануров відзначив, що, відповідно до договору купівлі-продажу, компанія Mittal Steel, що купила "Криворіжсталь", повинна до 19 листопада одержати схвалення Антимонопольного комітету щодо купівлі підприємства.

Прем'єр також підкреслив, що проблем з податками на "Криворіжсталі" не буде, оскільки Mittal Steel працює прозоро, із залученням міжнародного аудиту.

Продаж підприємства, за його словами, не означає, що "Криворіжсталь" кудись вилетіла в іншу країну, податки підуть в український бюджет", - цитує прем'єра Ліга.

Як повідомлялося, 24 жовтня в Києві відбулися публічні торги з продажу 93,02% ВАТ КГМК "Криворіжсталь", переможцем яких стала компанія Mittal Steel Germany GmbH (Німеччина), що запропонувала за зазначений пакет 24,2 млрд. грн. при стартовій ціні 10 млрд. грн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування