Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко виправить те, чим Тимошенко розлякала інвесторів

Субота, 29 жовтня 2005, 13:41

Президент Віктор Ющенко доручив міністерствам протягом 10 днів підготувати пропозиції для мінімізації наслідків рішень, що призвели до руйнування інвестиційного клімату в Україні.

Про це повідомив секретар Радбезу Анатолій Кінах на прес-конференції в суботу в Києві за підсумками засідання РНБО у п'ятницю.

За словами Кінаха, доручення Ющенка стосувалося "мінімізації негативних наслідків тих рішень, що зруйнували діяльність інвесторів на спеціальних економічних територіях".

"На цій підставі буде запропонований відповідний указ президента, що передбачає комплексний підхід, включаючи взаємодію з правоохоронною системою, із судовою галуззю влади по максимальному посиленню захисту прав власника в Україні", - підкреслив Кінах.

Він також назвав позитивним фактом те, що на засіданні РНБО були відзначені "негативні наслідки, що має держава, економіка України в зв'язку з проявом правового нігілізму, порушення конституційних прав інвесторів".

За словами Кінаха, на засіданні були приведені конкретні приклади, зокрема, у галузі автомобілебудування. Так, обсяг виробництва автомобілів, зокрема, на Запорізькому автомобілебудівному заводі, у 2004 році досягав 51 тисяч.

"Сьогодні, за прогнозами, буде зроблено максимум 36 тисяч автомобілів", - сказав секретар РНБО, додавши: "Це зниження виробництва на 30%. Якщо в першому кварталі поточного року на Запорізькому автомобілебудівному заводі був прибуток 175 млн. грн., то уже в другому кварталі завод мав збитки мінус 35 млн. грн.".

"Цей невеликий доказ того, наскільки негативно впливають на економіку рішення, що приймаються в однобічному порядку без діалогу влади і бізнесу. Ми безумовно будемо це виправляти", - підкреслив він.

У той же час, Ющенко підписав указ про заходи для поліпшення інвестиційного клімату в країні.

Документ датований 28 жовтня, повідомляє в суботу прес-служба президента.

Указ підписаний "з метою поліпшення інвестиційного клімату в Україні, сприяння залученню інвестицій в економіку держави і з огляду на пропозиції українських і міжнародних ділових кіл, висловлені під час проведення в Україні 20 жовтня 2005 року 6-го засідання консультативної ради з питань іноземних інвестицій в Україні".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:42
Дуда: Головування Польщі в ЄС зосередиться на відбудові та євроінтеграції України
00:04
"Боруссія" здолала "ПСЖ" у першому півфінальному матчі Ліги чемпіонів
23:54
Новини економіки 1 травня: У США заборонили імпорт російського урану, кожен десятий бізнес у Польщі - український
23:50
Е-кабінет військовозобов’язаних запрацює 18 травня
23:33
фото, відеоУ Тбілісі поліція знову жорстко розганяє протест проти закону про "іноагентів"
23:25
оновлено, відеоРосія атакувала балістикою сортувальне депо "Нової пошти" в Одесі, є постраждалі
23:18
фотоНа виставці "трофейної техніки НАТО" в Москві показали всюдихід із прапором нейтральної Австрії
23:06
Німеччина запускає нову грантову програму для українського бізнесу
22:33
США підтвердили, що Росія використала заборонену хімічну зброю проти ЗСУ
22:26
фото, відеоКонгресвумен Грін висміяли через кепку з гаслом MUGA – "Повернімо Україні велич"
Усі новини...