Екс-прем'єр піде на вибори самостійно

Субота, 29 жовтня 2005, 15:29

Народно-демократична партія піде на парламентські вибори 2006 року самостійно, заявляє лідер партії Валерій Пустовойтенко.

На прес-конференції по закінченні засідання політради партії він висловив співчуття в зв'язку з тим, що демократичні сили не змогли об'єднатися.

Разом з тим він висловив упевненість, що партія може розраховувати мінімум на 1,5-2 млн. голосів своїх виборців.

Пустовойтенко повідомив, що одним з найбільш важливих питань, що обговорювалися на політраді, було формування виборчого списку партії.

Так, за його словами, як кандидатури в першу п'ятірку списку розглядається близько 15 чоловік - зокрема, крім самого Пустовойтенка, Людмила Супрун, Анатолій Толстоухов, Леонід Каденюк. Остаточне рішення ухвалить з'їзд партії, запланований на 3 грудня, сказав лідер НДП.

На питання про те, чи будуть складатися списки на рейтинговій основі, Пустовойтенко відповів, що хоча в партії існує система підрахунку рейтингів своїх політиків, однак через те, що на останні вибори НДП йшла в блоці, використання цієї системи ускладнено.

У той же час він висловив упевненість, що цю систему удасться доробити і використовувати.

Він також повідомив, що на сьогоднішній день НДП нараховує більш 255 тис. членів по всій Україні.

На останніх парламентських виборах навесні 2002 року НДП ввійшла в блок "За єдину Україну!", що набрав 11,77% голосів (3-і місце після блоку Віктора Ющенка "Наша Україна" і Компартії).

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News