Справа про головний фальсифікатор на виборах-2004 закінчиться провалом?

Субота, 29 жовтня 2005, 16:27

Центрвиборчком попередньо узгодив з Верховною Радою суму витрат на проведення парламентських виборів 2006 року.

Про це сказав голова ЦВК Ярослав Давидович в інтерв’ю тижневику "Дзеркало тижня", опублікованому в суботу.

"На сьогодні ЦВК зупинилася на 555 мільйонах. Але я не ризикну назвати цю цифру остаточною", - сказав Давидович.

"Спершу ми передбачали витрати на суму 578 млн. грн. Потім об’єктивно оцінили ситуацію, проаналізували, де ми можемо заощадити, без чого можемо обійтися, й "стиснулися" на 23 млн. 555 млн. — цифра цілком реалістична, і вона попередньо схвалена парламентом. Залишилося дочекатися остаточного затвердження", - пояснив він.

Крім того, голова ЦВК повідомив, що система захисту інформації під час виборів буде сертифікована в Службі безпеки.

"З ініціативи ЦВК справді відбувся спеціальний конкурс. Його переможець надасть Центрвиборчкому апаратуру, яка повинна надійно захистити нашу техніку", - сказав Давидович.

"Коли все потрібне обладнання буде встановлене, нова система безпеки обов’язково пройде необхідну процедуру сертифікації в СБУ", - сказав він.

Відповідаючи на питання про розслідування справи з підпільним транзитним сервером, Давидович відзначив, що не може ні підтвердити, ні спростувати його існування.

"У ЦВК було два сервери — центральний і проміжний. Як ви пам’ятаєте, на центральний у якийсь момент перестала надходити інформація про результати підрахунку голосів. Припустимо. Але на нашому транзитному сервері вона, наскільки я знаю, накопичувалася", - розповів Давидович.

"Її можна було оприлюднити, однак цього зроблено не було. Чому? Хто розпорядився не розголошувати цю інформацію? Слідство вже десять місяців не може цього встановити", - сказав він.

На питання журналіста, чому, на його думку, цього не відбувається, Давидович відповів: "Я теж не можу зрозуміти, чому. Але така спритність дає мені підстави говорити про безперспективність гучних справ, присвячених фальсифікаціям".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування