Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз приведе в парламент ще 10 кучмістів

Субота, 29 жовтня 2005, 18:02

Соціалістична партія включить у "прохідну" частину свого виборчого списку 7-10 представників великого "промислового лобі".

Про це заявив один з лідерів СПУ Йосип Вінський на прес-конференції в суботу в Харкові, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми маємо намір сформувати дуже серйозне промислове лобі у Верховній Раді із соціалістів, що працюють сьогодні менеджерами великих державних і приватних підприємств", - сказав Вінський.

За його словами, СПУ вважає "збитковою" ту промислову політику, що проводиться в державі, і щоб її змінити, соціалісти мають намір провести до парламенту групу промисловців у кількості 7-10 чоловік.

Як уточнив Вінський, серед них, зокрема, народний депутат, почесний президент Маріупольського металургійного комбінату ім. Ілліча Володимир Бойко, генеральний директор Харківського АТ "Турбоатом" Анатолій Бугаєць, керівники Сіверодонецького "Азоту" і Комсомольського ГОКу.

За словами Вінського, Бойко буде, мабуть, включений у першу десятку списку. Інші, за його словами, займуть місця, що "практично на 100%" забезпечать проходження в парламент.

Вінський також повідомив, що в цілому виборчий список СПУ практично сформований, відзначивши, що в початок списку потраплять представники Соцпартії, що займають міністерські посади, посади глав адміністрацій, перші секретарі і представники партійного активу.

На парламентських виборах навесні 2002 року СПУ зайняла 5-е місце серед 33-х партій і блоків. Набравши 6,87% голосів, соціалісти змогли провести за списком у Верховну Раду 20 депутатів. У 2006 році парламентарії будуть обиратися виключно за партійними списками.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування