Луценко ще не знає, як пов'язати Суркіса й Медведчука з дачами

Субота, 29 жовтня 2005, 18:36

МВС не пред'являло обвинувачень лідерам СДПУ(о) Віктору Медведчуку і Григорію Суркісу.

Про це сказав міністр внутрішніх справ Юрій Луценко в інтерв'ю "Комсомольській правді в Україні", опублікованому в суботу.

"Ці прізвища дійсно фігурують у кримінальних справах. Однак обвинувачень Суркісу й Медведчуку ніхто не пред'являв. У якій якості вони будуть фігурувати там, поки неясно", - сказав Луценко.

Він уточнив, що першу з кримінальних справ, де фігурують ці прізвища, було порушено Генпрокуратурою щодо посадових осіб Фонду держмайна.

"Ці чиновники в 2004 році вчинили незаконну приватизацію державного майна Адміністрації Президента на користь ЗАТ "Футбольний клуб "Динамо-Київ", чим нанесли державі збиток у розмірі півтора мільйонів гривень", - пояснив міністр.

Він уточнив, що цим майном були два дачних будиночки пансіонату "Пуща-Водиця".

Другу кримінальна справа, за словами Луценка, порушено щодо посадових осіб Української державної інноваційної компанії, що використовували не за цільовим призначенням держкошти в розмірі 32 мільйонів гривень.

"Простіше кажучи, вони перерахували їх на формування статутного капіталу ЗАТ "Український банк реконструкції та розвитку". А той, у свою чергу, перевів уже 30 мільйонів гривень на кореспондентський рахунок ЗАТ "Український кредитний банк" (а за свої послуги залишив собі 2 мільйони)", - розповів Луценко.

Він відзначив, що "за деякими даними, "УКБ" тоді був підконтрольний родинам Медведчука й Суркіса".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування