Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія і США посваряться через Україну?

Понеділок, 31 жовтня 2005, 10:04

Американське агентство Stratfor, яке займається прогнозуванням, стверджує, що в майбутньому кварталі Україна стане ареною жорсткого політичного суперництва між Росією і Сполученими Штатами Америки.

Про це йдеться в матеріалі, опублікованому агентством, переклад якого наводить Иносми.ру.

Замість того, щоб займатися прямою конфронтацією з Вашингтоном, Москва буде активно вступати в діалог із владою прозахідно налаштованих країн колишнього Радянського Союзу і намагатися схилити їх до співробітництва з Росією, пише видання.

Реклама:

У статті також відзначається, що особливо активними будуть зусилля Росії з відновлення позицій в Україні. Москва не буде намагатися переконати проамерикансько налаштованану чинну владу цих країн принципово відвернутися від Вашингтона, її філософія буде полягати в тому, що вони можуть співпрацювати одночасно і з Кремлем, і з Білим домом.

Агентство також відзначає, що в Україні висока імовірність продовження економічної і політичної кризи, тому що всі політичні сили цілком зосередять свою увагу на парламентських виборах у березні наступного року, які можуть радикально змінити геополітичну ситуацію в країні.

Після того, як 8 вересня проамерикансько орієнтований президент України Ющенко відправив у відставку уряд, на чолі якого стояла харизматична лідер - прем'єр-міністр Юлія Тимошенко - політична картина в Україні зовсім змазалася.

ВІДЕО ДНЯ

"Оскільки на даний момент жодна з існуючих у країні політичних сил не має вирішальної переваги над суперниками, спроби укласти як внутрішні, так і зовнішні альянси (з найбільшими центрами сили, тобто Москвою, Вашингтоном і Європою) будуть виходити, швидше за все, одразу від декількох з них", говориться у статті.

Також агентство прогнозує, що активне зближення України з Росією є ймовірним, тому що саме Росія "тримає у своїх руках ключ до її економічного виживання - мова йде як про постачання енергоносіїв, так і про багаточисельні і складні ділові зв'язки між російськими й українськими підприємствами".

Імовірніше за все, Москва буде намагатися дружити з Києвом і навіть пообіцяє надати йому економічну допомогу в обмін на відмову Києва від ролі плацдарму для просування проамериканських "революцій" у Бєларусі і Росії.

Ющенку доведеться, імовірно, зайняти щодо Росії більш помірну позицію, перевіркою якої виступить зустріч учасників Єдиного економічного простору (ЕЭП), запланована на 1 грудня. На цій зустрічі країни-учасниці - Росія, Казахстан, Україна і Бєларусь - повинні підписати пакет ключових документів, націлених на розвиток діяльності цієї організації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування