Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведчук буде боротися корупціонерами разом з Тимошенко

Понеділок, 31 жовтня 2005, 10:17

СДПУ(о) має намір співпрацювати з Блоком Юлії Тимошенко в окремих напрямках – "так само, як і з іншими партіями".

"З Тимошенко ми будемо працювати так само, як і з усіма іншими партіями. Підтримувати її в боротьбі з корумпованістю оточення президента й у прагненні реалізувати соціальну політику", - сказав в інтерв'ю газеті "Экономические изветия" голова СДПУ(о) Віктор Медведчук.

За його словами, погляди СДПУ(о) і БЮТ "збігаються й у розумінні необхідності введення в дію політреформи". "Але ми ніколи не підтримаємо її як лідера Майдану і як одного з "авторів" низки економічних криз", - додав Медведчук.

Говорячи про помилки влади, Медведчук відзначив, що в березні СДПУ(о) "вказала на сім помилок нової влади" і "чотири або п'ять з них глава держави вже виправив".

На питання, чи дослуховувався президент до його зауважень, Медведчук відповів: "Я буду тільки радий, довідавшись, що він обійшовся без нашої допомоги".

Говорячи про політреформу, Медведчук висловив переконання, що її положення наберуть чинності 1 січня 2006 року.

"Думаю, що не відкладуть (політреформу). Політреформа відбулася. Зміни до Основного закону внесені. Це вже тіло Конституції. Спроби її ревізії є неправовими", - сказав він.

Медведчук також заявив, що якщо стане питання скасування змін до Конституції, то "автоматично буде підняте питання про законність голосування депутатів за закон про проведення так званого третього туру президентських виборів".

"Третій тур і політреформа — це результат політичної домовленості. Її порушувати не можна", - сказав він.

На питання, що б Медведчук порадив президенту Віктору Ющенку, він відповів, що Ющенку потрібно "звернутися до нації з посланням, сформулювати стратегічні завдання, пояснити, яким чином будуть здійснюватися реформи податкової системи, освіти, охорони здоров'я, комунальної сфери, вирішення проблем молоді".

"По-моєму, навіть затяті прихильники Ющенка вже втомилися чекати, коли він, нарешті, стане президентом України де-факто", - сказав Медведчук.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування