Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз визначив свою першу п'ятірку і збирає промисловців

Понеділок, 31 жовтня 2005, 10:23

Соціалістична партія має намір включити в прохідну частину свого виборчого списку великих промисловців.

Про це пише газета "Дело" з посиланням на главу політради Соцпартії Йосипа Вінського.

За його словами, СПУ має намір сформувати дуже серйозне промислове лобі у Верховній Раді із соціалістів, що працюють зараз менеджерами великих державних і приватних підприємств.

Запрошення в партійний список вже одержали керівники Маріупольського меткомбінату ім. Ілліча Володимир Бойко і Сергій Матвієнков, генеральний директор Харківського "Турбоатома" Анатолій Бугаєць, керівники ЗАТ "Сіверодонецьке об'єднання "Азот" і Комсомольського ГЗК.

"Причина, за якою ми вирішили йти на вибори із СПУ – це соціальна спрямованість партії. У нас на підприємстві людин у центрі уваги, і головне для нас – це соціальний захист людей", – заявив в інтерв'ю "Делу" Матвієнков.

У парламент нинішнього скликання Матвієнков пройшов по мажоритарному округу, однак зараз він говорить, що рішення брати участь у виборах у складі партійного списку СПУ не було прямим наслідком переходу на пропорційну систему виборів, відзначає газета.

"Перш ніж прийняти рішення, ми розглядали багато партій, але зрозуміли, що саме СПУ відповідає нашій ідеології", – заявив він.

Почесний глава правління Маріупольського металургійного комбінату Володимир Бойко про своє рішення брати участь у парламентських виборах у складі СПУ оголосив під час свого виступу на зборах трудового колективу комбінату ще два тижні тому.

Бойко заявив, що представляє "партію іллічівців", і тому відкидав усі пропозиції від різних політичних сил із приводу виборів, але позиція соціалістів ідеологічно близька його колективу.

Вінський заявив, що партійний список СПУ в цілому вже сформований. У першу п'ятірку увійдуть соціалісти, які сьогодні займають міністерські посади. Крім того, парламентська фракція СПУ останнім часом також поповнилася бізнесменами, що можуть стати фінансовими донорами партії.

У фракцію СПУ увійшов Григорій Дашутін, який займається металургійним бізнесом. Соціалістичні погляди також останнім часом став розділяти і глава "Черноморнафтогаз" Ігор Франчук, який навіть увійшов до складу фракції соціалістів, однак незабаром залишив її.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування