Пінчуку й Ахметову знову не поталанило

Понеділок, 31 жовтня 2005, 11:36

Мінекономрозвитку Росії пропонує встановити квоти на ввіз у Росію труб великого діаметру.

"Ми розіслали у федеральні органи наші пропозиції про введення захисних заходів", - повідомила в понеділок РІА Новини представник міністерства.

За її словами, таке рішення ухвалене за результатами проведеного МЕРТ захисного розслідування у зв'язку зі зростаючим імпортом у Росію труб великого діаметру.

Реклама:

Джерело відзначило, що такий захід пропонується ввести щодо всіх постачальників "за винятком країн, що розвиваються". На сьогоднішній день ця продукція в Росію надходить з України, Німеччини, Японії і деяких інших країн.

Квоти будуть установлюватися за історичним принципом за чотири попередні роки. "Таким чином, постачання цієї продукції не зможуть перевищувати середнього рівня постачань за чотири попередні роки", - пояснила представниця міністерства.

Даний захід може бути введений із січня 2006 року. "Якщо відомства погодяться на цей захід, то Мінекономрозвитку внесе цю пропозиція в уряд", - сказала співрозмовниця агентства.

ВІДЕО ДНЯ

Миністерство проводило захисні розслідування щодо зростання імпорту труб великого діаметру з лютого цього року. Розслідування проводилося за заявою Фонду трубної промисловості Росії.

За даними фонду, імпорт труб великого діаметру з 2001 року по 2003 рік виріс у 1,5 рази, а за 7 місяців 2004 року - ще в 1,5 рази в порівнянні з аналогічним періодом 2003 року.

За твердженням заявників, це викликало істотне відставання продажу труб російського виробництва від динаміки їхнього споживання на внутрішньому ринку. Так, у 2004 році обсяг реалізації російських труб виріс тільки на 8%, у той час як імпорт цієї продукції збільшився на 45%. Зріс і ціновий розрив: російські труби виявилися дорожчими за імпортні аналоги майже на 40%.

Раніше джерело в Мінекономрозвитку повідомило РІА Новини, що міністерство пропонує також ввести захисний захід щодо труб малого і середнього діаметру, імпорт яких з України також виріс останнім часом. МЕРТ пропонує установити ввізне мито на ці труби від 9 до 58% для різних заводів-виробників.

Виробництвом труб великого діаметру займаються підприємства Рината Ахметова і "Інтерпайпа".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...