На місце Піскуна претендують його заступник і два депутати

Понеділок, 31 жовтня 2005, 12:37

Президент Віктор Ющенко має намір на засіданні політради обговорити з лідерами парламентських фракцій серед іншого і питання кандидатури нового генерального прокурора.

Про це повідомила в понеділок прес-секретар президента Ірина Геращенко.

За її словами, за підсумками засідання політради глава держави внесе в парламент нове подання по кандидатурі генпрокурора.

Геращенко підкреслила, що "президент України, визначаючи з кандидатурою, робить ставку в першу чергу, на професіоналізм майбутнього генпрокурора". "У той же час, він хоче, щоб кандидат мав політичну підтримку залу Верховної Ради", - сказала прес-секретар.

Реклама:

За словами Геращенко, президент підкреслив, що головною причиною відставки колишнього генпрокурора Святослава Піскуна є "зволікання з розслідуванням резонансних справ".

"Президент підкреслив, що буде вимагати від нового керівництва прокуратури активізації в розслідуванні найбільш гучних справ, зокрема, убивства журналіста Георгія Гонгадзе, свого отруєння, встановлення організаторів фальсифікації виборів, інших справ, підсумків розслідування яких очікує суспільство", - відзначила прес-секретар.

За її словами, "президент відзначає, що справи потрібно не тільки відкривати, вони повинні розслідуватися ретельно, скрупульозно, вони повинні бути доведені до суду, як того очікує суспільство".

Коментуючи на прохання агентства ситуацію із внесенням у парламент подання на призначення генпрокурором Василя Присяжнюка, а потім відкликанням цього документа, Геращенко підкреслила, що прізвище цього претендента на посаду керівника Генеральної прокуратури було одним з декількох у списку кандидатів.

ВІДЕО ДНЯ

Водночас керівник фракції "Регіонів" Раїса Богатирьова повідомила, що на посаду генпрокурора може претендувати нинішній заступник генпрокурора Віктор Шокін, депутати Володимир Мойсик та Володимир Стретович.

"Ми знаємо декілька прізвищ, які озвучені в кулуарах", - сказала вона після засідання погоджувальної ради.

Богатирьова вважає, що кандидатура Присяжнюка навряд чи отримала б підтримку Верховної Ради.

За її словами, відкликання президентом кандидатури Присяжнюка пов'язане з тим, що президент вирішив проконсультуватися з представниками різних політичних сил в парламенті.

Українська правда, "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування