Піскун переконуватиме суд, що був хворим

Понеділок, 31 жовтня 2005, 12:54

Відкрите засідання Шевченківського суду Києва за позовом екс-генпрокурора Святослава Піскуна до президента України про визнання неправомірним його звільнення призначено на 8 листопада.

Таке рішення попереднього слухання за цим позовом зачитав у понеділок у Києві головуючий суддя Ігор Мороз.

Судове засідання 8 листопада почнеться о 9.30.

Крім того, суд задовольнив клопотання адвоката відповідача - міністра юстиції Сергія Головатого про присутність на першому засіданні Піскуна для надання пояснень з деяких питань.

Як повідомив журналістам один із адвокатів президента України Микола Полудьонний, вони зажадали присутності Піскуна в суді, оскільки "йому доведеться відповісти на низку питань, які мають значення для справи, на які не зможуть відповісти його представники".

У ході попереднього розгляду позову в понеділок за вимогою представників Піскуна до справи були додані виписка з трудової книжки екс-генпрокурора, а також його лікарняний лист і виписка з історії хвороби.

Як пояснила по закінченні попереднього розгляду адвокат-представник Піскуна Людмила Панова, доказова база з боку Піскуна буде ґрунтуватися на тому, що він був звільнений під час перебування на лікарняному.

За її словами, дата, проставлена в лікарняному листі, і дата указу президента про звільнення генпрокурора збігаються.

В інтерв'ю журналістам Головатий відмовився коментувати можливий хід справи.

"Адвокат - це не "Миколина погода". Ми не будемо ворожити. Є судова справа, окремі факти, юридичні факти, і ми будемо їх слухати. Кожна сторона буде відстоювати свою позицію і будемо чекати об'єктивного рішення", - підкреслив він.

14 жовтня 2005 року президент звільнив Піскуна з посади генпрокурора, він оскаржив це рішення в суді.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування