Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бухгалтерія завадила Кучмі призначити Тігіпка своїм наступником

Понеділок, 31 жовтня 2005, 13:14

Екс-президент Леонід Кучма заявляє, що спочатку як свого наступника він розглядав кандидатуру Сергія Тігіпка, а не Віктора Януковича.

Як розповів Кучма в інтерв’ю тижневику "Контракти", він змінив свій вибір, коли з'ясувалося, що Тігіпко не може бути затверджений Верховною Радою як прем’єр.

"Коли ми подивилися розклади в парламенті, то виявилося, що Тігіпку не вдається набрати 226 голосів", - сказав Кучма.

"Також нам тоді не вдалося домовитися з "Нашою Україною" і створити більшість між нею і блоком "За Єдину Україну!". Коли кажуть: "Гроші, а потім усе інше", я відповідаю: "Спочатку давайте роботу", - додав при цьому Кучма.

Говорячи про помилки на посаді, Кучма назвав свою погрозу прийняти Конституцію на референдумі, що спонукало депутатів ухвалити Основний Закон за одну ніч 28 червня 1996 року.

"Всі розуміли, що після референдуму відбулися б нові парламентські вибори, а ні в кого з депутатів бажання йти на дострокові вибори не було. Можливо, треба було професійніше й ретельніше працювати з парламентом, знаходити в ньому більше прихильників, а не породжувати противників", - сказав Кучма.

Він також вважає помилкою, що часто розмовляв із парламентом з позиції сили, замість того, щоб шукати і знайти консенсус.

На думку екс-президента, результатом цього стало ухвалення недосконалої Конституції.

"Мені шкода, що прийнята нами Конституція недосконала, хоча це й був крок уперед; що не прийнято Конституцію, яка була відпрацьована робочою комісією, а потім затверджена Конституційною комісією, співголовами якої були я і спікер Верховної Ради Олександр Мороз", - додав Кучма.

"У непринятому проекті були закладені європейська політична структура, коаліційний уряд. Право президента розпускати парламент. Без такого важеля впливу рухатися вперед неможливо, тому в нинішніх змінах до Конституції це головний позитив", - сказав Кучма.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування