Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

З парканом на Банковій борються із наручниками

Понеділок, 31 жовтня 2005, 13:33

Сім депутатів райрад Києва та колишній член райради "Народного Союзу Наша Україна" прикували себе до паркану біля секретаріату президента, вимагаючи знесення огорожі.

Як розповіли учасники акції, вони всі підтримали Помаранчеву революцію, після неї вступили до НСНУ, але нещодавно вирішили призупинити членство у партії.

До паркану наручниками прикувалися депутати районних рад Олекса Юрченко, Ігор Балацій, Максим Щеколдін, Вікторія Галушко, Андрій Китаїв та Ярослав Горбунов.

У своєму зверненні, переданому також до секретаріату, вони вказують, що досі не покарані фальсифікатори виборів 2004 року, не пояснена необхідність меморандуму між владою та опозицією, підписаного президентом Ющенком та Януковичем, а також відновлюється недоторканність депутатів місцевих рад.

У зверненні зазначається, що "під час революції було два паркани, що символізували злочинність, корумпованість та відділення влади від людей – це паркан, зведений біля Центрвиборчкому та тимчасова огорожа біля адміністрації президента Кучми".

У зверненні також акцентується увага на тому, що "паркан під секретаріатом, котрий нині сприймається як бар’єр між владою та суспільством, було зведено за часів тих людей, яких вже немає в секретаріаті – Олександра Зінченка та Олександра Третьякова".

Учасники акції переконані, що "демонтаж паркану буде позитивно сприйнятий у суспільстві. Цей крок буде демонструвати бажання влади до оновлення та реальних змін".

Як повідомили учасники акції, вони готові стояти до того моменту, поки не буде знято паркан, або поки до них не вийдуть президент Віктор Ющенко або голова секретаріату Олег Рибачук. Як зазначили учасники акції, саме цим людям вони "можуть довіряти".

Вони також розповіли, що об 11 годині, коли вони прийшли, міліція намагалась завадити їм, проте учасникам акції "вдалося їх розштовхати". У той же час до них вийшов голова департаменту з прийому громадян, який взяв звернення та пообіцяв передати його Рибачуку.

Поряд з депутатами знаходяться молоді люди з жовто-блакитними прапорами та пов’язаними помаранчевими стрічками.

На паркані висять плакати, де на помаранчевому фоні написано: "Влада без парканів" та "Ми не хочемо змінити владу, ми хочемо, щоб влада змінилась".

Активісти підносять депутатам бутерброди та чай або воду, як це було під час Помаранчевої революції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування