Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати готові знижувати податки, але не в бюджеті

Понеділок, 31 жовтня 2005, 13:59

Проект держбюджету на 2006 рік зможе у вівторок набрати необхідну кількість голосів у першому читанні, прогнозує виконуюча обов'язки голови бюджетного комітету Верховної Ради Людмила Супрун.

У коментарі журналістам у понеділок Супрун підкреслила, що бюджетний комітет врахував пропозиції депутатів, нагадавши, що при прийнятті закону про держбюджет у першому читанні голосуються пропозиції і висновки бюджетного комітету до урядового проекту закону.

"Я упевнена, що ми завтра зможемо набрати необхідну кількість голосів, тому що оцінка, яку дає бюджетний комітет у своїх висновках і пропозиціях до цього закону, відповідає об'єктивній ситуації", - сказала вона.

Супрун також відзначила, що депутати готові знижувати податкове навантаження, але тільки законами про оподатковування, а не законом про державний бюджет.

"Ми за те, щоб знижувати податки, особливо навантаження на фонд оплати праці, щоб було більше коштів безпосередньо в громадян, щоб гроші виходили в легальну економіку, щоб вони не ходили в тіньовому обігу. Але ми проти того, щоб робити це одноразово законом про державний бюджет тільки на 2006 рік", - сказала вона.

За словами Супрун, знижувати податкове навантаження на фонд заробітної плати потрібно тільки шляхом внесення змін у базові закони.

Вона також відзначила, що бюджетний комітет Верховної Ради виступає проти пропонованого урядом скасування усіх видів митних зборів, пов'язаних з оформленням вантажів при експортно-імпортних операціях.

Супрун підкреслила, що на утримання митниць йде більше 1 млрд.грн. Цю суму необхідно чимось компенсувати. Члени бюджетного комітету не вважають логічним утримання митниць за рахунок додаткових виплат з державного бюджету.

Також Супрун підкреслила, що Україна ще не вступила у СОТ. "Вступимо до СОТ, буде ця вимога СОТ, ми це скасуємо, а зараз утрачати майже 1 млрд.грн. у держбюджеті і здійснювати ці процедури безкоштовно абсолютно нелогічно", - сказала вона.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування