Литвин вмовить депутатів на бюджет, але не хоче смішити людей

Понеділок, 31 жовтня 2005, 15:05

Голова Верховної Ради Володимир Литвин закликатиме всі парламентські фракції голосувати за проект бюджету у першому читанні.

"Я буду просити всі інші фракції Верховної Ради прийняти це рішення (бюджет). Інакше будуть підстави звинувачувати Верховну Раду, що вона блокує процес розгляду бюджету, який потрібен Україні", - сказав Литвин на прес-конференції у понеділок.

За його словами, фракція Народної партії буде підтримувати висновки і пропозиції, які зробив бюджетний комітет, "а прийняття висновків і пропозицій бюджетного комітету – це є прийняття бюджету у першому читанні".

Литвин також повідомив, що сьогодні існують "розбіжності" між позиціями Верховної Ради і Кабінету міністрів щодо бюджетного процесу.

"Вони полягають у листі, який було направлено прем’єр-міністром до голови Верховної Ради і одночасно оприлюднено у ЗМІ. Бюджетний комітет підготував свою відповідь, але ми не будемо її оприлюднювати, щоб наші взаємини не перевести у публічну площину", - сказал Литвин.

"У нас є багато можливостей, щоб не смішити українське суспільство, а працювати відповідно до тих повноважень, які має Кабінет міністрів і Верховна Рада", - додав він.

Литвин також повідомив, що розбіжності позицій Верховної Ради і уряду полягають у частині фінансування місцевих бюджетів і підтримки агропромислового комплексу.

З низки питань, за словами спікера, бюджетний комітет погодився з позицією Кабміну.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування