Зінченко приніс у суд дві статті про "корупціонера" Мартиненка

Понеділок, 31 жовтня 2005, 16:09

Екс-держсекретар Олександр Зінченко надав суду як докази корупційних дій лідера фракції "Наша Україна" Миколи Мартиненка лише дві газетні статті.

Про це повідомляє у понеділок прес-служба депутата.

Як відомо, 31 жовтня в Печерському райсуді Києва відбулося попереднє судове слухання за позовом Мартиненка до Зінченка про захист честі та гідності.

За повідомленням прес-служби Мартиненка, "представники Зінченка після гарячкових пошуків компромату надали суду два "докази", аж через місяць "знайдених" в пресі. Причому обидва "докази" не стосуються суті справи".

Зокрема, це журнальне інтерв’ю російського бізнесмена та депутата Олександра Лебедєва (датоване 17 жовтня 2005 року), де той звинуватив Мартиненка в несплаті орендної плати за офісне приміщення. "Хоча Мартиненко вже неодноразово заявляв про недостовірність цієї інформації та бухгалтерське підтвердження відсутності таких заборгованостей", зазначає прес-служба.

Другим доказом, який надав Зінченко, стали заяви колишніх журналістів газети "Бізнес", яким начебто забороняли писати про Мартиненка викривальні статті.

"Але навіть самі журналісти, на яких посилається пан Зінченко, раніше заявили про відсутність у них жодних доказів щодо фігурування у внутрішньоредакційному конфлікті Мартиненка", - зазначає прес-служба.

"Жодних фактів на підтвердження своїх голослівних звинувачень Зінченко так і не надав, попри свої численні запевнення у зворотньому. Причина полягає у відсутності яких-небудь фактів, які б підтверджували недостовірні звинувачення з боку Зінченка, висловлені ним на прес-конференції 5 вересня", - наголошується в повідомленні.

"Більше того, представлені ним до суду "докази" не мають стосунку до корупційних звинувачень та з’явилися в пресі більш ніж через місяць після виголошення цих звинувачень", - зазначає прес-служба.

Водночас дії Зінченка 5 вересня розцінено як "політичний авантюризм".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування