Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенку радять влаштувати ще кілька ріал-шоу

Понеділок, 31 жовтня 2005, 16:31

Інвестиційний клімат в Україні стане набагато привабливішим, у випадку проведення ще кількох відкритих аукціонів, що транслюються в прямому ефірі.

Таку думку озвучив позаштатний радник президента Борис Нємцов, повідомляє в понеділок Ліга.

За його словами, найголовніше зараз - закріпити успіх, пов'язаний із продажем ВАТ "Криворіжсталь". "Інвестори - люди вразливі. На них впливають як погані новини, так і хороші", - сказав він в інтерв'ю виданню "Сейчас".

Нємцов нагадав, що на початку року ріст ВВП складав 12%, а в серпні відбувся спад до мінус 1,5%. Зараз же потихеньку йде невеликий підйом, близько 3%.

"І для того, щоб Україні досягти росту 10-12%, потрібно десь 5 років. А якщо ваша країна проведе пару відкритих аукціонів, то 5 років і не буде потрібно. Але чесних аукціонів. Чесних!", - заявив Нємцов.

"Щоб народ дивився по телевізору, щоб там пан Ющенко, пан Єхануров сиділи. І неважливо, буде це "Укртелеком" або якась інша компанія. Це вирішувати владі", - додав він.

"По-перше, держава одержить величезні гроші для виплати соціальних посібників, пенсій і зарплат. І головне - у країну прийдуть гроші: мільярди євро, фунтів, доларів, карбованців, чого завгодно", - заявив позаштатний радник.

Як відомо, Нємцов є одним з авторів нового проекту закону про захист інвестицій, спрямованого на відновлення сприятливого інвестиційного клімату.

Суть документа полягає в тому, що всі малі і середні підприємства, що знаходяться в приватних руках, не можуть підпадати під переділ власності. Документ підготовлений міжнародною групою. Зараз його розглядають українські юристи та економісти.

24 жовтня компанія "Mittal Steel Germany GMBH" стала власником 93,02% акцій ВАТ "Криворіжсталь" у результаті перемоги на конкурсі, що проводився у вигляді відкритого аукціону. Держпакет було придбано за 24 млрд. 200 млн. грн. при стартовій ціні 10 млрд. грн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування