Янукович скаржиться, що минулого року його довели до істерії і психозу

Понеділок, 31 жовтня 2005, 17:22

Голова Партії регіонів Віктор Янукович закликає не допустити фальсифікацій на парламентських виборах 2006 року.

Про це йдеться у зверненні Януковича до річниці першого туру президентських виборів, розміщеному на його сайті.

"Лише парламентські вибори можуть врятувати нас від катастрофи, що насувається. Для цього потрібно лише не допустити фальсифікацій – основного "будівельного матеріалу" минулорічної драми", - пише Янукович.

За його словами, після першого туру президентських виборів тодішньою опозицією почалося "розкручування політичного психозу (істерії), що вже через місяць ледве не привело до кровопролиття й розколу держави".

"Мало хто, в тому числі і я, розуміли, що годинниковий механізм, який мав привести в дію "помаранчевий" підривний пристрій, вже відраховував час. Колосальні кошти, вкладені у так звану революцію, вже працювали...", - йдеться у зверненні.

За словами Януковича, саме його супротивники влаштували масові фальсифікації у першому турі виборів.

"Вони розуміли, що програш їхнього кандидата у першому турі створить передумови, за яких ця тенденція збережеться і в другому турі. Тому потрібні були порушення виборчого процесу – справжні, спровоковані чи вигадані, але масові, кричущі", - стверджує він.

"Лише за наявності порушень процес ставав керованим з боку тіньового штабу тодішньої опозиції, про справжні масштаби та фінансування якого ми багато не знаємо і донині", - продовжує Янукович.

Голова Партії регіонів зазначає, що порушення виборчого законодавства були "і з одного, і з другого боку".

"Однак написаний поза межами України сценарій передбачав звинувачення у фальсифікаціях лише біло-синього табору", - зауважує Янукович.

За його словами, "завдання було не просто звинуватити, а затаврувати, оголосити про "антинародну" змову, розкрутити масову істерію "на захист демократії", що згодом "було реалізовано".

"Тоді, після першого туру голосування, небезпека сповзання держави до соціальної і економічної нестабільності, у випадку перемоги тодішньої опозиції, багато кому здавалася перебільшенням. Сьогодні бачимо, що ми її насправді применшували й недооцінювали", - йдеться у зверненні.

***

Прес-служба Януковича також повідомляє, що 5 листопада відбудеться ІІ етап VII з"їзду Партії регіонів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News