Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Україну чекає ще один позов у справі Гонгадзе

Четвер, 10 листопада 2005, 09:33

Матір Георгія Гонгадзе не змінила наміру звернутися до суду проти України, попри те, що Європейський суд вже задовольнив позов вдови вбитого журналіста.

Як повідомляє "Німецька хвиля" з посиланням на адвоката Лесі Гонгадзе Андрія Федура, планується змінити конструкцію та процедуру позову.

Федур повідомив, що Леся Гонгадзе позиватиметься ще до Нового року. За його словами, мати піде значно швидшим та більш ефективним шляхом, аніж процедура розгляду у Європейському суді.

"В Україні вже діє Кодекс адміністративного судочинства. Я би порадив можновладцям його почитати, це один із шляхів, як я буду вирішувати питання неправомірності дій влади щодо Георгія Гонгадзе, а відтак і до Лесі Гонгадзе", - сказав в він.

Адміністративним кодексом передбачено відповідальність держави Україна перед її громадянином, і вже сформовано Вищий адміністративний суд.

Рішення Європейського суду про те, що Україна таки порушила права громадянина, адвокат вважає позитивним сигналом у подальшій суперечці матері та держави.

Федур переконаний, що за "цілеспрямоване знищення" журналіста, українській владі доведеться відшкодувати матері більше ніж сто тисяч євро. Основним мотивом позову Лесі Гонгадзе буде неефективне розслідування справи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування