Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Боделану добре в порту і він не збирається до Луценка

Четвер, 10 листопада 2005, 10:46

Колишній голова Одеської облдержадміністрації Руслан Боделан, проти якого в Україні порушили низку кримінальних справ, підтверджує, що працює в петербурзькому морському торговельному порту.

Про це сказав в інтерв'ю "Комсомольській правді в Україні".

За словами Боделана, увесь цей час він знаходився в Росії - спочатку пройшов курс лікування в Центральному військовому клінічному госпіталі Москви, а потім обійняв посаду заступника директора Петербурзького морського торговельного порту.

Боделан відзначив, що продовжує залишатися громадянином України, а тут працює "за договором".

Він також заявив, що не збирається поки повертатися в Україну.

У той же час адвокат Боделана спростував інформацію про те, що його підзахисний ховався від правосуддя в Південно-африканській республіці.

"Я постійно спілкуюся з Русланом Борисовичем телефоном і можу з упевненістю сказати, що ні в яку Африку він не їздив - він постійно знаходився в Росії", - відзначив адвокат.

"Упевнений, що правоохоронці прекрасно знають, де шукати Боделана. Більше того, коли він лежав у військовому госпіталі, до нього приходив представник посольства України в Росії", - повідомив він.

На питання, чому Боделан не був на допиті у МВС України, адвокат Боделана заявив, що тому "жодного разу не передавали повістку на допит, жодного разу не надсилали повістки в суд".

Адвокат також стверджує, що його підзахисному не пред'являли офіційних обвинувачень.

"Усе, що відбувається навколо його персони, викликає подив. Причому не стільки поводінка правоохоронців, скільки дії суддів. Вони або безграмотні, або явно змушені ухвалювати рішення під чиїмсь тиском", - відзначив він.

Адвокат також не знає, про які справи проти Боделана говорив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

Йому також невідомо, що Віктор Янукович заявив, що Руслан Боделан може бути включений у виборчий список Партії регіонів на парламентських виборах 2006 року.

"Це питання ми з моїм підзахисним не обговорювали, тому відповісти на нього не можу", - відзначив він.

Боделан був оголошений у міжнародний розшук улітку цього року. Йому інкримінується участь у завданні збитку міському бюджетові на суму понад 600 тис. грн.

9 листопада МВС України заявила, що російська міліція з невстановлених причин видалила інформацію про розшук Бодела з усіх баз даних.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...