Лазаренко став соціал-демократом і розповів про автокатастрофу сина

Четвер, 10 листопада 2005, 11:07

Партія "Громада" переобрала лідера партії Павла Лазаренка, що перебуває в США, своїм головою.

Це рішення було прийнято на з’їзді партії у четвер одноголосно, а кандидатура Лазаренка була єдиною, виставленою на голосування.

Делегати з’їзду також ухвалили звернення до президента Віктора Ющенка, у якому просять переглянути факт незакриття кримінальної справи проти Лазаренка в Україні.

"Громада" також закликає Ющенка провести суд над колишнім президентом Леонідом Кучмою і його оточенням за скоєні ними злочини.

"Звертаємося до Вас, Вікторе Андрійовичу, як до гаранта Конституції із проханням зробити все необхідне для відновлення чесного імені Лазаренка", - сказано в зверненні.

В зверненні також сказано, що Лазаренко перший вступив у боротьбу проти Кучми, після чого той разом з тодішнім генеральним прокурором Михайлом Потебеньком сфальсифікував кримінальну справу проти Лазаренка.

Сам Лазаренко відкрив з’їзд відеозверненням, у якому назвав діяльність нової влади ефективною і сказав, що готовий "підставити плече" Ющенку.

Лазаренко зазначив, що нова влада ефективно справляється, "адже за 10 років тиранії, за 10 років правління Кучми настільки вкоренився кучмізм, що потрібна неабияка воля, щоб його викорінити".

Лазаренко, виступаючи перед делегатами, також зазначив, що він покинув Україну лише через страх за своє життя та життя своєї родини. За його словами, до виїзду за кордон його спонукала автокатастрофа, що трапилася з його сином 2 січня 1999 року.

"Я мав друзів у міністерстві внутрішніх справ і СБУ. Я мав повну інформацію про те, що робиться зі справою Лазаренка. Повірте, я не боявся і не боюсь", - зазначив він.

Він також висловив упевненість, що "Громада" переможе на виборах.

"Ми обов’язково будемо в Раді. І для того, щоб там бути, ми маємо йти до людей і говорити правду про "Громаду", - зазначив він.

Закінчуючи свій виступ, Лазаренко зазначив: "Я вам не кажу до побачення, я кажу вам до скорої, скорої зустрічі".

На з'їзді партії були присутні керівник Соціал-демократичного союзу Сергій Пересунько та керівник Соціал-демократичної партії Юрій Буздуган.

У свою чергу Буздуган повідомив, що його партія вела "перговори з Тимошенко, але не домовилась", тому буде йти на вибори у Соціал-демократичному блоці з партіями "Громада" та Соціал-демократичним союзом.

"Йде мова про три партії, всі три заявили, що вони є соціал-демократичного спрямування", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування