Трудовики Сівковича поскаржаться ОБСЄ на Головатого

Четвер, 10 листопада 2005, 13:03

Близько 1000 членів "Трудової України" пікетують Міністерство юстиції України з вимогою визнати головою партії Володимира Сівковича.

"Ми переконані, що наш лідер - Сівкович. Коновалюк продовжує піар-акції від імені партії всупереч уставу партії та рішенню з'їзду. Такі його дії - незаконні", - сказав заступник міської організації “ТУ” міста Первомайськ Миколаївської області Віктор Загороднів.

Він повідомив, що оскільки міністр юстиції Сергій Головатий не вийшов до пікетувальників та не вислухав їх вимоги, за півгодини активісти партії вирушать до місії ОБСЄ в Україні, щоб передати своє звернення.

У свою чергу, член політради "Трудової України" Дмитро Табачник зачитав звернення партії до місії ОБСЄ в Україні.

У зверненні інформується про цю акцію з вимогою припинити чиновницьке свавілля і негайно видати "Трудовій Україні" свідоцтво про реєстрацію, згідно з чинним законодавством.

У зверненні відзначається, що, відповідно до українського закону, Мін'юст повинен у місячний термін здійснити безперешкодну реєстрацію змін у керівництві партії, ухвалених з'їздом та.

Після цього Мін'юст повинен внести зміни до переліку політичних партій, зазначивши, що головою партії є Сівкович, повідомити про зміни Центральну виборчу комісію та видати "Трудовій Україні" дублікат свідоцтва про реєстрацію партії.

Табачник також зазначив, що Мін'юст безпідставно зволікає з виконанням формальних процедур, брутально порушує вимоги закону та грубо нехтує правами майже 70 тис. громади членів "Трудової України".

"Трудова Україна" вважає, що це є безпрецедентним чиновницьким свавіллям з метою перешкодити партії взяти участь у виборах-2006", - сказав Табачник.

На його переконання чесні вибори починаються не тоді, коли рахують виборчі бюлетені у присутності спостерігачів, а коли виконуються гарантовані законодавством права політичних партій на безперешкодну участь у виборчих перегонах.

Пікетувальники тримають гасла "Ні - державній брехні!", "Сівкович - наш лідер!", "Ми обрали Сівковича", "Трудова Україна", захистимо свої права!", "Геть Коновалюка!", "Коновалюк - брехун!", "Питання вирішено, навіщо тягнути резину, юристи не валяйте дурня, позбавте "Трудову Україну" від Коновалюка". Час від часу учасники акції вигукують: "Сівкович - наш лідер".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...