ЮЩЕНКО ЗДАВ КРОВ НА АНАЛІЗИ

Четвер, 10 листопада 2005, 13:53

Президент Віктор Ющенко 9 листопада надав зразки крові для експертного дослідження в рамках судово-медичної експертизи, що призначена у кримінальній справі за фактом замаху на його життя.

Про це журналістам повідомила прес-секретар президента Ірина Геращенко.

"Біологічні зразки були відібрані відповідно до чинного Кримінально-процесуального кодексу України. Проведення експертизи було доручено українським фахівцям із залученням іноземних фахівців, що відповідає закону України про судову експертизу", - сказала вона.

Ці зразки крові були оброблені згідно з вимогами, виставленими провідними лабораторіями Європи, які спеціалізуються на таких дослідженнях.

Дослідження будуть проведені в лабораторіях трьох країн Європи.

9 листопада перша партія зразків уже доставлена в одну із країн, 10 листопада дві партії будуть доставлені у дві інші країни.

Лабораторії будуть проводити дослідження на підставі виконання правоохоронними органами своїх країн клопотання Генеральної прокуратури України про надання правової допомоги в розслідуванні справи про отруєння.

"Мова йде про абсолютно офіційне проведення дослідження зразків крові потерпілого Ющенка на предмет установлення в тілі потерпілого діоксину згідно із процедурами, встановленими Кримінально-процесуальним кодексом України, й процедурами, якими користуються правоохоронні органи цих країн", - сказала Геращенко.

При цьому вона сказала, що лабораторії й країни, де проводиться експертиза, будуть названі після її завершення, щоб зберегти таємницю слідства.

Результати цієї експертизи Генпрокуратура додасть до кримінальної справи за фактом отруєння Ющенка.

Як повідомляло агентство, 21 жовтня Ющенко погодився надати Генпрокуратурі зразки своєї крові, волосся й жирової тканини для дослідження, яке потрібне в розслідуванні справи про отруєння президента.

Генпрокуратура встановила, що Ющенко у вересні 2004 року був отруєний з метою вбивства.

Генпрокуратура розглядає 7 версій отруєння Ющенка.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування