Студентів не тренували, які питання не слід ставити Ющенку

Четвер, 10 листопада 2005, 15:32

Гендиректор каналу ICTV Олександр Богуцький спростовує чутки про маніпуляції навколо прямого телеефіру за участю Віктора Ющенка у четвер ввечері.

Так він прокоментував випадкову появу в середу ввечері в ефірі "1+1" трансляції, під час якої телеведучі ICTV Олена Фроляк та Савік Шустер розповідали студентам, як потрібно ставити питання президенту.

"Ми хотіли зорієнтувати студентів, щоб вони більш вільно себе почували під час прямого ефіру. Це репетиція для них, бо вони і вчора переживали, і сьогодні будуть переживати – адже це буде спілкування із президентом!", - зазначив Богуцький "Українській правді".

"Але зараз вони матимуть досвід ніби спілкування. Ми також орієнтували їх на максимально гострі питання, які б вони хотіли поставити безпосередньо президенту", - додав Богуцький.

Він також зазначив, що такий телеміст є технічно складним проектом, який має відбуватися в прямому ефірі.

"Зазвичай, як і будь-який інший телепроект, він мав репетицію напередодні.

Головна мета – перевірка роботи усіх технічних ланок: звук, картинка, включення. Це була технічна репетиція, яка зазвичай залишається поза увагою глядачів", - розповів Богуцький.

Проте, за його словами, в середу "якимось дивним чином ця репетиція з'явилась в ефірі "1+1" у Львові".

"Наскільки я знаю – це єдиний такий випадок за всю історію українського телебачення, коли в мільйонному місті в ефірі телеканалу замість програм телеканалу йшов сигнал якийсь інший", - додав Богуцький.

За інформацією "Української правди", Олександр Богуцький є головним відповідальним за прямий ефір Ющенка, який транслюватимуть о 19:40 на ICTV, СТБ, "Новому" та УТ-1.

У свою чергу прес-секретар президента Ірина Геращенко зазначила, що зранку побачила в інтернет-виданнях інформацію про такий збій і зв’язалася із залученими до прямого ефіру телеканалами.

"Кожен телевізійник знає, що коли відбувається такий складний телеефір із зав’язкою на кілька міст, то канали проводять тракт – тобто репетицію прямого ефіру, щоб зав’язати в один вузол всі трансляції", - сказала Геращенко "Українській правді".

Вона також спростувала, що це була спроба напередодні ефіру відфільтровувати неприємні Ющенку теми. "Ми наполягаємо, щоб президенту ставили найгостріші питання", - додала Геращенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування