Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведчук готується піти з політики

Четвер, 10 листопада 2005, 18:46

Лідер СДПУ(о) Віктор Медведчук заявляє, що піде з політики, якщо його партія не пройде в парламент на виборах 2006 року.

"Я буду вважати це поразкою для партії, особисто для себе як керівника партії, і природно треба буде займатися іншою справою. І, повірте, я цим охоче займуся", - сказав Медведчук на прес-конференції в четвер у Сімферополі.

"У житті є дуже багато речей, від яких можна одержувати задоволення, радіти і спокійно жити, у тому числі і поза політикою. Треба займатися тим, що виходить, а якщо будуть поразки, те це означає, що не виходить, треба змінювати вид занять. У мене відмінна професія, і я знайду заняття в цьому житті", - відзначив він.

Медведчук також повідомив, що не виключено, що виборчий список СДПУ(о) очолить перший президент Леонід Кравчук.

"Рішення цього нема, але це рішення можливе, тим більше, що Леонід Кравчук має партійний квиток №1 у нашій партії. Я думаю, що він гідний очолити список", - підкреслив він.

Разом з тим, відповідаючи на питання, чи може бути ухвалене рішення, що він не потрапить у першу п'ятірку виборчого списку, оскільки, як відзначають багато політологів, він негативно сприймається виборцями і може тільки понизити рейтинг партії, Медведчук відзначив:

"Якщо лідера партії немає в першій п'ятірці, то який же він лідер. Тоді треба змінювати лідера".

На питання про можливості появи у виборчому списку партії другого президента Леоніда Кучми, Медведчук відповів, що це навряд чи можливо.

"Щодо Леоніда Даниловича Кучми, наскільки я знаю - а я з ним часто спілкуюся - він у політику повертатися поки не збирається, тому й імовірності залучення його до нашого партійного списку немає ніякої", - сказав лідер СДПУ(о).

Відповідаючи на питання, кого СДПУ(о) вважає своїм конкурентом на виборах, він сказав, що партія буде вважати конкурентами всіх зареєстрованих суб'єктів виборів.

"Якщо буде зареєстровано, наприклад, 37 суб'єктів, то 36 будуть нашими політичними конкурентами. Партія йде самостійно на вибори, виходить, вона бореться з усіма", - підкреслив Медведчук.

Відповідаючи на питання, з ким, у випадку потрапляння в парламент може блокуватися СДПУ(о) у новому парламенті, лідер партії цілком виключив участь у коаліції, що, наприклад, можуть створити Партія регіонів і БЮТ.

Говорячи про принципи позиціонування в новому парламенті, Медведчук відзначив, що у випадку, якщо в новому парламенті буде створюватися коаліція "на базі, наприклад, президентської підтримки, і там будуть поєднуватися націонал-демократичні і ліберальні сили, то соціал-демократи ніколи в таку коаліцію не підуть, як і в іншу, створювану на цих принципах".

"А якщо коаліція буде створюватися представниками партій, які нам близькі за духом, значить ми підемо в таку коаліцію і будемо формувати як законодавчу, так і виконавчу владу. У іншому випадку, ми будемо залишатися там, де ми зараз знаходимося - в опозиції", - заявив він.

Серед таких можливих партнерів Медведчук, зокрема, назвав Партію регіонів.

На виборах 2002 року (половина обиралася за партійними списками) СДПУ(о) одержала 6,27% (6-й результат з 6, які пройшли у парламент партій).

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування