Ющенко побачив, що Єхануров все заспокоїв

Четвер, 10 листопада 2005, 19:09

Президент Віктор Ющенко вважає, що попередній уряд був вчасно відправлений у відставку, щоб не допустити економічної катастрофи в країні.

Про це він заявив під час телемосту зі студентами, який транслюється в ефірі телеканалів ICTV, СТБ, "Нового каналу" та УТ-1.

"Якщо говоримо про економічні процеси, то давайте апелювати цифрами. Динаміка внутрішнього валового продукту - по цьому показнику на початку року ми мали 6,5%, найвищий показник на теренах колишнього СРСР. Кожний місяць втрачали по одному пункту, а в серпні місяці ми мали мінус 1,6% ВВП", - нагадав Ющенко свої відомі аргументи.

"Якщо інвестиції скоротилися за цей період в 4 рази, скажіть, ВВП, сільський, промисловий, буде рости? Не буде! Коли закрили 24 економічні зони – я добре розумію процес, який відбувається в зонах – але ми привели до того, що з окремих територій за 2-3 місяці відбувся абсолютний відтік капіталу. Це значить зайнятість, виробництво..", - додав він.

"Коли говоримо про поголовну лібералізацію митного режиму, за лічені години зупиняються 4 нафтопереробні заводи, на 30% маємо ринок продукції, який формується з продукції неукраїнського виробництва. Хоча наші можливості переробки сягають до 500 мільйонів тонн. Парадокс!", - зазначив Ющенко.

За його словами, через те, що по 20-30 позиціях Україна відмовилась від митних бар’єрів, кожен місяць відбувалося падіння позитивного сальдо на суму від 700 мільйонів до мільярду.

"Зараз маємо 339 мільйонів негативне торгівельне сальдо, а кілька місяців тому ми мали 2,5 мільярди", - зазначив Ющенко, говорячи про успіхи уряду Єханурова.

"Подивившись на проблеми, які відбувались останні місяці, я думаю, ми своєчасно уникли глибокої депресії. І сьогодні показники засвідчують, що на три четверті чи дві третини економіка заспокоїлась", - наголосив президент.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...