Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко знову заступився за Порошенка і Третьякова

Четвер, 10 листопада 2005, 19:33

Президент Віктор Ющенко заявляє, що має лист від Генпрокуратури, МВС та СБУ про відсутність фактів, які б свідчили про корупційні дії його оточення.

Про це він сказав, відповідаючи на питання студентки з Донецького університету, під час телемосту в прямому ефірі.

"До сьогоднішнього дня як президент я вам заявляю, офіційних даних про будь-яку персону, яка була зазначена в тому, що називають корупційним скандалом, до Генпрокуратури СБУ, МВС не подано. Я від цих установ отримав лист, який говорить, що дій, які відносяться до корупційних, не встановлено. Крапка", - сказав Ющенко.

Він також підкреслив, що заяви про корупцію є політичними.

"По жодній заяві до сьогоднішнього дня не представлений в жодний суд України доказ", - зазначив він.

"Коли ті люди, які стояли на Майдані, подали заяви в суд про захист їхньої честі, і коли кожна комісія відповідає: "Ви знаєте, матеріалів немає" - відстрочте подання матеріалу чи на місяць, півтора, два. У нас немає цих матеріалів", - зазначив він.

Він нагадав, що основне гасло, з яким всі вийшли на Майдан, була боротьба з корупцією. "Так сталося, що вона стала нечесною зброєю у деяких партнерів. Я врахував, що списати за один день мільярди з бюджетних коштів – це не є кроки, сумісні з державним службовцем", - сказав він.

"Підозри, які виникли навколо тих людей, які стояли на Майдані, яким я довіряв, які були біля мене... Я не привів тих людей, які, перебуваючи у владі, добавили хоч один завод, хоч одну земельну ділянку, хоч одне обленерго. Я всім казав, що з чим прийшли - з тим підете", - зазначив Ющенко.

Він також розповів, що заради того, щоб "люди чітко отримали сигнал: якщо є підозра навіть не доказана, революція принесла таку чистоту в службові кабінети... - вони мають подати у відставку".

"Я запропонував моїм друзям... це не легкі розмови. Якщо ви в Донецьку знаєте, що таке помаранчева революція, як вона робилася, скільки жертв і мук вона принесла, і сьогодні дивитися на те, як палять з великого калібру ті люди, які дихають плодами цієї революції, які були по другій стороні барикад, і я як президент мушу прийняти ці правила гри", - зазначив президент.

Він також додав, що "це є свобода, це є демократія". "Вони мають право говорити, а інша сторона має право юридично захищатись. Для чистоти політичного експерименту, я цим людям запропонував піти на іншу роботу. Думаю, що я перед вами не в боргу. Я поступив чесно не тільки як президент країни, як громадянин", - відзначив він.

"Я надіюсь, що мене розуміють і ті колеги, які стояли на Майдані, я їм дякую всім. Вони нікого не зрадили, але така ситуація", - зазначив Ющенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування